2013. augusztus 30., péntek

Zabpehelytallér citromos krémmel


Hozzávalók

75 g zabpehely
75 g vaj
25 g alternatív egészséges édesítő
1 tojás
2 teáskanál tk. liszt
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez
250 mascarpone
1 lime vagy citrom vagy narancs reszelt héja (ha nem kapunk biot, akkor ezek illóolajából pár csepp), ill. leve
ízlés szerint méz, vagy édesítő

Elkészítés

A vajatt felolvasztjuk, fakanállal belekeverjük a zabpelyhet és 2-3 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát a zsiradékkal. Hozzákeverjük az édesítőt, a tojást, és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe púpozott teáskanálnyi adagokat ültetünk egymástól jókora távolságra. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve egy élesebb szélű lapát segítségével azonnal tányérra szedjük a süteményeket, majd ott megdermednek (később már törik). A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és két-két lap közé töltjük.

Forrás: serakcsaba.hu

2013. augusztus 29., csütörtök

Rozskeksz aszalt áfonyával


Hozzávalók 4 főre

20 dkg rozsliszt
7 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
10 dkg puha vaj
1 tojás
csipet só
aszalt áfonya
elkészítés



Kivesszük a sütőrácsot, és begyújtjuk a sütőt.
Kibéleljük a tepsit sütőpapírral.
A puha (olvadt) vajba belekeverjük a cukrot, csipet sót, majd a tojással habosra keverjük.
A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük, majd beleöntjük a vajas keveréket.
Diónyi golyókat formázunk (enyhén nedves kézzel könnyebb), és kb. 1 cm magas koronggá lapítjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Áttesszük sütőrácsra hűlni, ott fog megkeményedni.


sütési hőfok: 185°C

Forrás: www.nosalty.hu

2013. augusztus 28., szerda

Almás fűszeres cookie


Hozzávalók 8 főre

125 g puha Rama
200 g cukor
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
150 g hámozatlan, durvára reszelt alma
130 g liszt
½ tk Dr. Oetker sütőpor
1 tk őrölt fahéj
175 g mazsola
1 citrom héja
175 g apróra vágott dió
csipet só



Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
Keverjük össze a Rama-t a cukorral, majd keverjük habosra a tojással.
Adjuk hozzá a sót, a fűszereket és a szódabikarbónát. Végül a liszttel keverjük simára.
Adjuk hozzá a mazsolát, a reszelt almát és a diót. Ha túl puha, tegyük a hűtőbe 15 percre.
Rakjunk kis halmokat teáskanállal tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra. Hagyjunk nekik elég helyet, mert nőni fognak.
Szórjuk meg durvára vágott dióval.
Süssük kb.12 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz.
Hagyjuk a lapon 1-2 percig (hogy tovább süljön), majd tegyük őket fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.


sütési hőfok: 180°C

sütési mód: hőlégkeveréses


Forrás: www.nosalty.hu

2013. augusztus 27., kedd

Krumplis keksz



Hozzávalók:

25 dkg főtt, áttört burgonya
16 dkg margarin
25 dkg tönkölybúza liszt
1 tojássárgája
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A sütőporral és a sóval elkevert, szitált lisztet dolgozzuk össze a még forrón áttört burgonyával, majd morzsoljuk bele a margarint, és a tojások sárgáit. A tésztát gyúrjuk át, nyújtsuk ki, és daraboljuk fel.
Tegyük kikent, lisztezett tepsibe, és felvert tojásfehérjével kenjük meg a tetejét.

Előmelegített, közepesen forró sütőben süssük ki.


Forrás: reformnasik.blogspot.hu

2013. augusztus 26., hétfő

Diós mézespuszedli



Hozzávalók:

28 dkg liszt
8 dkg darált dió
2 tojás
2 evőkanál méz
1,5-2 teáskanál fahéj
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
fél diók

Az enyhén felmelegített (hogy folyósabb legyen) mézet és a többi hozzávalót jól elkeverjük, majd összegyúrjuk. Ez a munka legundokabb része :). Majd egy kilisztezett munkapulton egy cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval, jelen esetben kávés csészével (emiatt egy kicsit nagyok lettek) szaggassuk ki a puszedliket, kenjük meg vízzel és mindegyik tetejére tegyünk egy fél diót. 



Tegyük sütőpapíros tepsibe egy kis helyet hagyva egymás között, majd 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk állni, mielőtt levesszük a papírról. Dobozban több napig is eláll.


Forrás: kiskonyham.blogspot.hu

2013. augusztus 23., péntek

Fahéjas keksz mikróban

Hozzávalók:

100 g puha vaj 
3-4 kanál cukor 
1 vaníliás cukor
1 tojás
3 és fél dl liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
fahéj

A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékokat és a tojást. Dió nagyságú golyókat formázunk, majd vagy a mikró tálcájára vagy egy mikrózható lapos valamire tegyük. Előtte jól kenjük meg, mert iszonyúan tapad. Villával lenyomkodjuk és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 1 percig 750 W-on „sütjük”, majd 1 percig pihentetjük, majd újra 2 percig „sütjük”.
Mivel nincs olyan intenzív íze, kávé, kakaó vagy forró csoki mellé tálaljuk.


FONTOS: mindig hagyjuk kihűlni a mikrót, mert nekem is a 3 adag már odaégett.
Mindenki ellenőrizze a mikrója teljesítményét, és sütije állagát, mert minden gép más és más.


Forrás: kiskonyham.blogspot.hu

2013. augusztus 22., csütörtök

Pilóta keksz

Hozzávalók

Tésztához
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 csipet só
20 dkg Rama margarin
1 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor

Krémhez
10 dkg Rama margarin 
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál mogyorókrém 


Elkészítés

A margarint kikeverjük a cukorral és a sóval,majd hozzáadjuk a tojást és a mézet és még pár percig keverjük. Ezután belekeverjük a lisztet és kétfelé vesszük.Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és külön-külön összegyúrjuk a tésztát.
Tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra és 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 2 adagban, 180 fokon 30-30 perc alatt kisütjük.
Közbe a krémhez:margarint,kakaóport és a mogyorókrémet kikeverjük,30 percre hűtőbe tesszük,majd összeragasztjuk a korongokat.
Tipp: Kakaópor helyett karobport is használhatunk.


Forrás: www.jolkifoztem.hu

2013. augusztus 21., szerda

Karamellás keksz 2

Hozzávalók

3 db sűrített tej tubus (de jó a kristálycukor és a tej is de akkor karamellás tejet kell főzni belőle)
2 dl tej
1 csomag keksz darált
12,5 dkg Rama margarin 

Csokimáz

12 dkg cukor 
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
pohár Rama margarin pici

Elkészítés

A sűrített tejet egy lábasba nyomjuk és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett barnulásig főzzük. Ha barna, levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint, valamint a kekszport. Ha nagyon sűrű fel, kell engedni egy kis tejjel. Rama margarinnal kikent tálcára, vagy laposabb tálba öntjük és betesszük a fagyasztóba.
Amíg a fagyasztóban hűl a keksz, elkészítjük a csokimázat.12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején. A biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó. Rögtön keverjünk bele egy pici Rama margarint és még melegen öntsük a keksz tetejére.
Csokimáz után szintén a fagyasztóba tesszük .Kb 15 perc múlva már fogyasztható is.

2013. augusztus 20., kedd

Flamand csokis tallérok

Hozzávalók:
16 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál vaníliás cukor
18 dkg liszt

Elkészítés

A margarint a cukorral habosra keverjük.
A lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport beledolgozzuk. 
A masszából kis gombócokat formálunk, tenyerünkkel kissé kilapítjuk.

Egy sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük a tallérokat.
Előmelegített sütőben, közepesnél kisebb hőfokon, kb. 10 percig sütjük.
Tipp: A receptben ugyan nem írja, de sütés előtt szórhatunk a tallérokra 1 kevés müzlit, illetve mogyorót, amitől még ízletesebb lett a sütemény. Persze bármit lehet tenni a tetejére, ki mit szeret.

Forrás: www.jolkifoztem.hu

2013. augusztus 19., hétfő

Diós-parmezános keksz


Hozzávalók (kb. 30 darabhoz)

10dkg vaj
10dkg liszt
10dkg jó minőségű, frissen reszelt parmezán
2 tojás
10dkg durvára vágott dió, mogyoró, mandula, pisztácia (vegyesen, ami van)
só, bors
opcionális: csipet friss rozmaring, finomra aprítva


1. A vajat kézi habverő dagasztós karjával (vagy robotgépben, vagy fakanállal) puhára keverjük.

2. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot, rozmaringot, végül a két tojást. Összedolgozzuk, majd belekeverjük a durvára vágott magokat.

3. Dupla réteg folpack fóliára helyezzük a tésztát, úgy, hogy kb. 4-5 cm átmérőjű hengert formázzon. Ez úgy a legegyszerűbb, ha egy uzsonnázó zacskóba töltjük, végét levágjuk, és a hengert kinyomjuk közvetlenül a fóliára, mint egy habzsákból. Vagy ha ügyesek vagyunk, akkor simán fakanállal rendezzük formára. A fóliát szorosan feltekerjük, hogy egyenletes oldalú hengert kapjunk, két végét szaloncukor- szerűen lezárjuk.

4. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára (vagy mélyhűtőbe).

5. A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hengerből vékony (1-1,5cm) szeleteket vágunk. Kb. 16-17 perc alatt arany színűre sütjük.


Forrás: www.diningguide.hu

2013. augusztus 16., péntek

Skót vajas keksz

Hozzávalók:

2 csésze vaj
1 csésze barna cukor
4 csésze liszt

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy botmixer segítségével keverjük krémesre a vajat és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet is. 

Gyúrjuk egy nagy masszává, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki, kb. 1,5 centi vastagságúra. Vágjuk kockákra ésegy villa segítségével szúrjkáljuk be a tetejüket. Egy kivajazott és kilisztezett tepsibe kb. 20 perc alatt süssük készre. Porcukorral, lekvárral vagy pudinggal is remek.

Forrás: www.femcafe.hu

2013. augusztus 15., csütörtök

Babakeksz

Hozzávalók 1 nagyobb tepsihez

20 dkg teljes kiőrlésű bio liszt (én 2-3 félét szoktam bele tenni vegyesen: zabot mindig, mert az fincsi édes, búzát, tönkölybúzát, rozst, barna rizst, kukoricát, kölest... Elképzelhető, hogy ez utóbbi 3 liszt valamelyikéből vagy kombinációjából is el lehet készíteni, és akkor még gluténmentes is.)

60 g hidegen sajtolt olaj (napraforgó, kókusz, esetleg oliva, bár ennek elég intenzív az íze még sütiben is, de lehet kísérletezni bármilyen olajjal)
30 g darált csemege mazsola (ezt nem is mindig rakom bele - persze más aszalt gyümivel is lehet)

1 közepes finomra reszelt, hámozott alma (vagy banán, körte, őszibarack... Én legutóbb körte+banán kombinációval készítettem, és nagyon fincsi lett)
fűszer (vanília, fahéj...)
1 mk borkő sütőpor vagy szódabikarbóna (opcionális)

Elkészítése

Összegyúrom a hozzávalókat, 20 perc pihentetés után korongokká lapítom, vagy még gyorsabb, ha kb. fél centi vastagra kinyújtom, derelyemetélővel (vagy késsel) kis négyzetekre vágom, és sütőpapírral bélelt sütőlapra téve 180 fokon kb. 8 percig sütöm.

Jó étvágyat hozzá minden Babának, Tesónak, Anyának, Apának!


Forrás: recept.lll.hu

2013. augusztus 14., szerda

Vegán áfonyás keksz

Hozzávalók:

16 dkg finomliszt (fele teljes kiőrlésű)
6 dkg apró szemű zabpehely
2 ek. karob
1 tk. Arm&Hammer szódabikarbóna
citromhéj
vaníliapor
aszalt vörös áfonya
4 ek. olaj
víz - szükség szerint
cukor- ízlés szerint / elhagyható


Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összedolgozunk, majd kinyújtjuk, kb. félujjnyi vastagságúra, és köröket szaggatunk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük, kb. 150 fokon, kb. 15 perc alatt. :)

Forrás: magdireceptek.blogspot.hu

2013. augusztus 13., kedd

Kardamomos-almás töltött keksz




Hozzávalók:


15 dkg teljes őrlésű liszt
15 dkg finomliszt
1/2 tk. Arm and Hammer szóda (v. szódabikarbóna)
1 púpos tk őrölt kardamom
1/2 citrom héja
10 dkg kókuszolaj
15 dkg nyírfacukor
kb. 0,1 dl víz (lehet, hogy kevesebb, liszttől is függ, ezért apránként adjuk hozzá)
---
4 szem nyári alma
2-3 tk. kardamom
1/2 citrom héja
5 dkg nyírfacukor





Elkészítés:

Először az almás tölteléket készítsük elő: az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Egy edénybe téve adjuk hozzá a citromhéjat, a kardamomot, és a cukrot. Kb.5-10 perc alatt pároljuk roppanósra. Ez idő alatt el is tudjuk készíteni a tésztát: a liszteket, a szódát, a kókuszolajat, az ízesítőket és a vizet (apránként adagolva) keverjük össze, amíg jól nyújtható tésztát nem kapunk. 15-20 percre hűtőbe téve pihentessük, ez idő alatt egy gyors tésztaételt meg is tudunk főzni ebédre. :-)Majd lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk kisebb pogácsaszaggatóval köröket belőle, melyek felére halmozzunk a kihűlt (és ha sok levet engedett az almánk, akkor lecsöpögtetett) töltelékből, majd fedjük be az egészet egy újabb körrel. A tetejére tehetünk 1-1 szem diót, mandulát. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 20 perc alatt kisülnek. Önmagában is finomak, hiszen a tészta ízletes és omlós, de szójajoghurttal meglocsolva is nagyon jó tud lenni. :-)


Forrás: magdireceptek.blogspot.hu

2013. augusztus 12., hétfő

Ezüst keksz

Hozzávalók kb. 60 db kekszhez:
40 dkg liszt
10 dkg darált mák
5 zúzott kardamommag
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál citromaroma vagy 1 citrom reszelt héja
a forgatáshoz:
10 dkg kristálycukor


A lisztet, a mákot, a fűszereket és a sütőport összevegyítjük. Keverőtálban a tojást a cukorral habosra verjük, majd a vajjal tovább keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát meg a citromaromát, és hozzátesszük a szárazanyagokat is.
A masszát legalább 3-4 órára hideg helyre tesszük. Kb. 3 centi átmérőjű golyókat formálunk belőle, kristálycukorban hempergetjük. Sütőpapíros tepsiben, légkeveréses sütőben 175 fokon vagy normál sütőben 190 fokon kb. 12 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.


Forrás: katakonyha.blogspot.hu

2013. augusztus 9., péntek

Szilvás gombóc keksz



Hozzávalók 3 gáztepsinyi falatnyi "bogyóhoz":

2 nagy tojás
20 dkg puha vaj
20 dkg (barna) cukor
60 dkg liszt
1 nagy csipet só
1 cs. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
1 ek. vaníliakivonat
1 csomag (20 dkg) puha aszalt szilva
A fahéjas kéreghez:

4 ek. kristálycukor
2 ek. (!) őrölt fahéj






A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a fahéjat, a vaníliát és a sütőporral elkevert lisztet, majd jól formázható tésztává gyúrjuk.

A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
Az aszalt szilvát - méretétől függően - 3-4 kis darabkára vágjuk. Ha nagyon száraz, áztassuk be pici vörösborba, de ha gyerekek is esznek belőle, egyszerűen csak langyos vízbe. Amit én vettem, csodásan puha volt, szinte szilvalekvár-szerű, így az áztatás elmaradt.

Két, éppen hogy csak nedves tenyerünk között diónyinál kisebb gombócokat formálunk úgy, hogy a közepébe 1-1 falat aszalt szilvát rejtünk, összezárjuk a tésztát, és meggömbölyítjük, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban, hogy körös-körül bevonja.

A golyókat sütőpapírral borított tepsire ültetjük egymáshoz nem túl szorosan, mert picit terülni és nőni fognak, és 180 fokra melegített sütőben kb. 6-8 perc alatt készre sütjük.

Akkor jó, ha picit megszínesedik az alja, és egyik-másik golyó kirepedezik.


Forrás: thechefviki.blogspot.hu

2013. augusztus 8., csütörtök

Mentás csokis keksz

Hozzávalók: 

50 dkg liszt, 
23 dkg vaj, 
2 tojás, 
10 dkg cukor, 
5 dkg barna cukor, 
1 tasak vaníliás cukor, 
1 jó marék mentalevél, 
20 dkg csokoládé, 
1 teáskanál szódabikarbóna, 
csipetnyi só.

Elkészítése: Egy botmixerrel nagyon jól összekeverjük a mentát a cukorral. Külön összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Ezután habosra keverjük a vajat a mentás cukorral, a barna cukorral és a vaníliás cukorral, egyenként hozzáütjük a tojásokat, mindegyikkel külön jól kikeverve, azután fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül pedig az apró darabokra tört csokoládét. 

Összekeverjük és teáskanállal diónyi halmokat rakunk sütőpapirral ellátott tepsibe, amiket forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütünk, majd miután teljesen kihűlt, kínáljuk.

Forrás: konyhatundermese-galedith.blogspot.hu

2013. augusztus 7., szerda

Zabpelyhes málnakeksz





Hozzávalók:

2,5 dl összetört málna
2 ek tönkölybúza liszt - ez el is maradhat :P
5 dkg zabpehely
10 dkg mandulaliszt
1 kk fahéj





A hozzávalókat sorban összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis halmokat rakunk, majd egy vizes kanállal lelapogatjuk őket és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.


Forrás: feherfalat.blog.hu

2013. augusztus 6., kedd

Sajtos-paradicsomos zabkeksz


Hozzávalók:

2 dl zabpehely
2 dl zöldséges paradicsomszósz - (padlizsánnal, cukkinivel, paprikával) -, amit tésztára öntenénk :P
10 dkg mozarella sajt - reszelve
5 dkg parmezán sajt - reszelve
1-1 kk oregano, petrezselyem


A zabpelyhet fél órára beáztatjuk egy kis vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle. Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk. A tetejét kicsit megegyengetjük - de nem lapítjuk ki, kb. 1 cm magasnak kell maradniuk, hogy a végén finom puha kekszeket kapjunk! ;)
Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt megsütjük őket.

Forrás: feherfalat.blog.hu

2013. augusztus 5., hétfő

Kókuszkeksz



Hozzávalók:

150 gr finomliszt
50 gr kókuszreszelék
50 gr kókuszpehely
70 gr cukor
csipet tengerisó
1 mk sütőpor (púposan)
1/2 mk szódabikarbóna (soványan:)
100 gr kókuszolaj
1 db tojás, a tojás egészen kicsike volt ezért adtam hozzá még
2 tk tej(et)



Kimértem a száraz hozzávalókat, összekevertem, hozzáadtam az olajat, a tojást és a tejet.
Összegyúrtam. Apró, 2,5 cm átmérőjű gombócokat formáztam belőle.



Sütőpapírral fedett tepsire rakosgattam. 
Hagytam 20 percet pihenni, bekapcsoltam a sütőt,
újabb 15 perc, míg bemelegedett.
A 175 fokos sütőben 11 perc alatt sütöttem meg őket.
Van színűk, de még nem barnák:)
Nagyon finom. 27 db lett belőle.

Forrás: szeretetrehangoltan.blogspot.hu

2013. augusztus 2., péntek

Márványos keksz

Hozzávalók 45-50 kekszhez: 

30 dkg fehér tönkölyliszt, 
5 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 
20 dkg kókuszzsír, 
1 tojás (tanyasi, ha lehet), 
10 dkg porított nádcukor, 
1 tk szódabikarbóna, 
1 csapott ek kakaópor
Ízesítésként lehet hozzáadni: vanília kivonatot, kakaóport, kókuszt, fahéjat, bármit.


A márványos hatást a kakaó utólagos beledolgozásával értem el.

Egy keverőtálban először keverjük el a száraz elemeket a kakaópor kivételével.
A kókuszzsírt olvasszuk fel.
Az összes alapanyagot keverjük jó alaposan össze a kezünkkel.
A tésztából sodorjunk két kb. 5-6 cm átmérőjű hengert, amiket tekerjünk fel alufóliába, vagy folpackba, mint gy-egy szalámit.
Ezeket tegyük rövid időre (20-30 perc) a fagyasztóba.
Erre azért van szükség, mert a kókuszzsír nagyon alacsony hőfokon (kb. 24 fok) olvad, és emiatt meg kell egy kicsit fagyasztani, hogy később lehessen vele dolgozni.
Éppen ebből kifolyólag olyan kekszeket érdemes belőle készíteni, amiket nem kiszúrunk, hanem szeletelünk.
Tehát ha letelt ez az idő, vegyük elő a hengereket, és vágjunk belőlük fél cm vastagságú korongokat. Még fagyosan tegyük őket a sütőbe, ne várjuk meg, hogy felmelegedjen.
Helyezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt lemezen, vagy tepsiben, és előmelegített sütőben (170 fok), 10-12 perc alatt süssük ki őket.


Forrás: www.ritakonyhaja.hu

2013. augusztus 1., csütörtök

Fokhagymás keksz



Hozzávalók:

1 nagyobb fej reszelt fokhagyma
35 dkg tönkölybúza liszt
28 dkg margarin
6 evőkanál tejföl
0,5 dl víz
só, bors




Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, margarint, tejfölt, sót, borsot és a fokhagymát.
Nyújtsuk ki, daraboljuk kockákra, és szurkáljuk meg egy villával.
Rakosgassuk a darabokat kikent, lisztezett tepsibe, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg.


Forrás: reformnasik.blogspot.hu