2013. november 29., péntek

Mandarinos kekszlap

Hozzávalók:
2 nagy clementin mandarin leve
1 cm friss gyömbér
1 tk őrölt kardamom
1/4 tk őrölt szegfűbors
csipet sáfrány(os szeklice nálam)
1 kupak vaníliaesszencia (az abszolutos üvegé, amiben van)
3 dkg vaj
10 dkg porcukor (8 kellett volna, de ennyivel többet daráltam)
1 tojásfehérje
12 dkg liszt (palacsintatésztánál sűrűbb állag elérése a kívánatos)
1/4 tk szódabikarbóna

A mandarinok levét a lereszelt gyömbérrel, a sáfrányos szeklicével, a vaníliával és a kismozsárban összetört kardamommmal, szegfűborssal egyetemben összeforraltam. gyöngyözve forralni pár percig volt az instrukció, ez nálam 1es fokozat. ebbe a löttybe tettem a vajat és kivittem az erkélyre hűlni
amikor normalizálódott a hője, kanalanként beleadagoltam a liszt-cukor-szódabikarbóna keveréket. (fakanállal kevertem össze, az adagolókanál nem vált be.) végül hozzákevertem a kicsit felvert tojásfehérjét.
Nagy tepsi, sütőpapír, 6 cm-es karikák. egy kis ek.nyi mennyiségből lett egy keksz. 4×4 ment a tepsibe, de sülés közben szétlapultak, összefolytak, legközelebb 3×3 lesz, nagy térközökkel. 180 fok, sima sütés. előírás szerint 5 perc, amikor a széle barnulni kezd, oké. én még toltam rá kicsit, de néztem folyamatosan. (a 2. adag jóval tovább sült, egyrészt barnább lett, másrészt nagyon kemény.)


Forrás: www.eztettem.hu

2013. november 28., csütörtök

Omlós vajas keksz narancsosan

Hozzávalók:

0,6 dl frissen facsart narancslé (rostokkal együtt nyugodtan),
4 alaposan megmosott narancs reszelt héja,
22 dkg vaj,
21 dkg porcukor,
32 dkg liszt,
1 tojás,
1 rúd vanília kikapart magjai vagy
1 teáskanál vanília-esszencia vagy
3-4 vaníliás cukor,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1/3 csapott mokkáskanál só.

A narancs levét felforraltam, majd a vaj felével habosra kevertem. A lisztet elkevertem a sütőporral, sóval, cukorral, vaníliával, reszelt narancshéjjal, tojással és a puha vaj másik felével. Robotgéppel krémesre alakítottam vagy legalábbis alaposan eldolgoztam. Aztán a vajas narancslét is hozzákevertem. 

Hűtőbe tettem jó 3 órára, hogy teljesen hideg legyen. Két nagy gáztepsit kivajaztam, golyóbisokat formáztam (kicsiket, olyan fél diónyi nagyságúakat), lelapogattam egy villával (lisztbe mártogattam így nem ragadt a sütikhez) és 160-180 fokos sütőben max. 8 percig sütöttem. Tényleg jó és gyorsan elkészül. Máskor is fogom sütni.
Ja, igen. Jó messzire kell tenni egymástól a kis golyókat, legalább 10 centire, mert nagyon elterülnek és megnőnek!


Forrás: szellemafazekban.blogspot.hu

2013. november 27., szerda

Lujza keksz

Hozzávalók: 

25 dkg. liszt, 
1 mk. sütőpor, 
2 dkg. kakaópor, 
10 dkg. porcukor, 
12,5 dkg. margrin, 
1 ek rum/vagy aroma/, 
3 evőkanál víz, 
1 cs. vaníliás cukor, 
kristálycukor (Xukor/nyírfacukrot/használtam) 
a tészta forgatásához, a tepsi kikenéséhez zsír.


Elkészítése: 

Összedolgoztam a lisztet a margarinnal majd hozzáadtam a porcukrot, a kakaót , sütőport, vaníliás cukrot végül a rumaromát és a vizet. Alaposan összedolgoztam és egy 4 cm. vastag rudat sodortam belőle és kristálycukorba hempergettem. 1/2 órára hűtőszekrénybe tettem majd 1/2 cm. szeletekre vágva zsírozott tepsibe fektettem.Tetejét egy sütő formával kicsit megnyomtam. Előmelegített sütőbe pakoltam pár percig élénk, majd mérsékelt tűznél/nekem ez 200 fok volt 20'/ sütöttem készre.

Forrás: takarekoskonyha.blogspot.hu

2013. november 26., kedd

Mentás keksz



Hozzávalók:

1/4 teáskanál szalalkáli vagy sütőpor
1 evőkanál tej
3 tojás
25 dkg porcukor
5 dkg lágy vaj
1 teáskanál mentakivonat
40 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő




Elkészítés

Föloldjuk a tejben a szalalkálit, félretesszük.

Robotgépben 10-12 perc alatt habosra verjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, és további néhány percig verjük. Ezután hozzákeverjük a tejben oldott szalalkálit, a vajat és a mentakivonatot. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a liszttel összeszitált keményítőt. Amikor a tészta sűrűsödni kezd, kézzel folytatjuk a gyúrást, és annyi lisztet teszünk még hozzá, hogy a tészta közepesen kemény legyen, és már ne ragadjon.

Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, majd végigsodorjuk rajta a mintás nyújtófát. (Jól nyomjuk a tésztára a hengert, hogy minél jobban kirajzolódjon a mintázat.) Ezután derelyevágóval kivágjuk a kekszeket, sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük, és 2 órán át szárítjuk őket.

130 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Akkor jó, amikor az alja aranyszínű kezd lenni.

Forrás: kifoztuk.hu

2013. november 25., hétfő

Pumpkin cookie

Hozzávalók (15 db):
100 gramm margarin
100 gramm porcukor
100 gramm sütőtökpüré
50 gramm őrölt mandula
1/2 kiskanál fahéj
1/4 kiskanál mézeskalácsfűszer
200 gramm liszt
15 db egész mandula

Egy nagy tálban keverjük simára a margarint a porcukorral. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, az őrölt mandulát, a fűszereket és végül a lisztet. A tésztából formázzunk gombócokat, kb. 1,5 evőkanál nagyságú mennyiségből. A gombócokat fóliával letakarva tegyük hűtőbe pár órára (de akár éjszakára is maradhat). Sütés előtt vágjunk csíkokat a gombócok oldalára, sütőtököt formázva ezáltal. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, majd még amíg meleg, mindegyik közepébe szúrjunk bele egy darab mandulát.

Forrás: bernisolti.blogspot.hu

2013. november 22., péntek

Áfonyás.mandulás sütik

Hozzávalók:
1 csésze lágy vaj
3 / 4 csésze cukor
3 / 4 csésze barna cukor
1 / 2 teáskanál mandula aroma
2 nagy tojás
2 1 / 4 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
2 csésze apróra vágott áfonya
1 csésze szeletelt mandula, pirított

Elkészítés:
Keverjük a vajat közepes sebességen egy mixer segítségével addig, amíg krémes nem lesz, fokozatosan adjunk hozzá cukrot. Tegyük a mandula kivonatot és a tojást is a vajhoz, és ismét keverjük össze.


A lisztet, sütőport és a sót is fokozatosan adagoljuk a vajas keverékhez és addig folytassuk a metódust, míg sima és csomómentes nem lesz. Végül az áfonyát és a mandulát is tegyük hozzá. Adagoljuk evőkanál segítségével ki a tésztánkat egy sütőlapra és süssük 250 fokon 9-11 percig.

Forrás: newsee.hu

2013. november 21., csütörtök

Paradicsomos-bazsalikomos keksz

Hozzávalók:
130g liszt
50g margarin
1 ek tejföl
1 tojás

bors
bazsalikom
6-8 szem koktél paradicsom
2-3 ek. reszelt sajt

Elkészítés:
1.Gyúrjunk össze minden hozzávalót a sajt és a paradicsom
kivételével.Ha nagyon ragad,mehet bele még egy
pici liszt, nyugodtan.
2. Diónyi gombócokat formáljunk,amiket ellapítva tegyünk
sütőpapírra.Nekem 13 db lett ebből az adagból.
3. Tetejükre vékony paradicsom szeleteket és reszelt
sajtot szórjunk.
4. 180 fokon 12 percig süssük őket.

2013. november 20., szerda

Banános-mandulás cookie

Hozzávalók:
120g liszt
fél tk. sütőpor
90g cukor
25g margarin
1 tojás
1 banán
pici fahéj
50g durvára vágott mandula

Elkészítés:
1. Szitáljuk az összes száraz alapanyagot egy tálba:
lisztet,cukrot,sütőport,darabolt mandulát.
2.Turmixoljuk össze a banánt a margarinnal, majd
adjuk hozzá a száraz anyagokat és a felvert tojást.
3. Gyúrjuk össze a masszát,és fél órára tegyük a hűtőbe.
4.Sütőpapírra tegyünk kanálnyi halmokat, és
szórjuk meg fahéjjal a tetejüket!
5. 180 fokon 8 perc alatt megsülnek, és pár perc hűlés után szépen leválnak a papírról.

2013. november 19., kedd

Kávés-mandulás cookie

Hozzávalók:
(kb 25 darabhoz)

22.5 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
2 egész tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaj, olvasztva
2 kk nescafé, forró vízben feloldva
3,5 dkg liszt
1 kk sütőpor
5 dkg durvára vágott mandula vagy mogyoró
csipet só


Elkészítés:

A csokoládét felszeleteljük és vízgőz fölött kíméletesen megolvasztjuk. Közben a 2 tojást elektromos habverővel fehéredésig keverjük a cukorral. (Bevallom, nekem kicsit misztikus ez a fehéredésig kifejezés, akármeddig vertem még cukrot tojással, fehér sosem lett...így úgy döntöttem, hogy ez amolyan költői gasztro kifejezés lehet és nem kell szó szerint venni...) Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, az olvasztott vajat, a forró vízben feloldott neszkávét, és simára keverjük.

Külön edénybe szitáljuk a lisztet, sütőport, sót, hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót vagy mandulát.
A lisztes keveréket lazán összeforgatjuk a csokis masszával, nem kell túlkeverni, csak épphogy, mint a muffin esetében. 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat) és egy nagy tepsi (vagy sütőlap) aljára sütőpapírt fektetünk.

A csokis masszából 2 púpozott teáskanálnyi kupacokat kanalazunk a tepsire, úgy, hogy a kupacok között legalább 4-5 cm hely maradjon, mivel sütés közben szétterülnek. Nedves kézzel lapos koronggá nyomogatjuk őket. (Ezt a lépést én megspóroltam, mert enélkül is szétlapul, és én kifejezetten szeretem, ha ezek a házi kekszek rusztikusra, kicsit formátlanra sülnek.)
A sütiket 2 adagban kell sütni, amíg az első adag sül, addig a masszát visszatesszük a hűtőbe. PONTOSAN 11 PERCIG SÜTJÜK!!!
ekkor úgy tűnik, mintha még nem lenne kész, de ez így jó, nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Miközben hűl, még szilárdul."

Ez a 11 perc vér komoly!!! Betartottam és TÉNYLEG tökéletes lett az állaga a sütikéknek, eleinte még szinte folyt, aztán 5-10 perc pihentetés múlva, kellemes brownie-s állaga volt belül, de megszilárdult kívül. Nagyon fincsi!!!

Forrás: 3no1konyha.blogspot.hu

2013. november 18., hétfő

Fűszeres-almás puszedli




Hozzávalók:

250 g zabpehelyliszt, 
~200 g almapüré, 
100 g olvasztott vaj, 
85 g nádcukor, 
75 durvára vágott dió, 
1 tojás, 
1 kk sütőpor, 
1 kk szódabikarbóna, 
2 kk fahéj, 
1 kk őrölt szegfűszeg, 
fél kk őrölt ánizs, 
fél kk szerecsendió (vagy ezek helyett 3 púpos kk mézeskalácsfűszer), 
kevés citromlé





Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kevés citromlével meglocsoljuk. Botmixerrel pürésítjük. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk majd durvára aprítjuk.
Egy tálban a nádcukrot és a tojást kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az almapürét és hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat is. Két-három részletben hozzáforgatjuk a zabpehelylisztet és a diót is. Végül belekeverjük a sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket is.

A bekevert masszát 10-15 percig pihentetjük. Két kanál segítségével diónyi gombócokat adagolunk vele a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy vizes talpú pohárral lelapítjuk azokat. Végül előmelegített, 180°C-os sütőben 12-15 perc alatt megsütjük, rácson kihűtjük.


Forrás: sutisarok.blogspot.hu

2013. november 15., péntek

Joghurtos-citormos csók


Hozzávalók, amiket használtam:


15 dkg vaj
34 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
citrom leve is

2 tojás
30 dkg liszt
1/2 kk szódabikarbóna
6 dkg étkezési keményítő
2 ek natúr joghurt


A vajat a cukorral, citromhéjjal, citromlével habosra kevertem, majd jöttek a tojások. A lisztet elkevertem a keményítővel és a szódabikarbónával. Hozzáadtam a masszához a lisztet és utána rögtön a joghurtot is. 



A masszából kis gömböket kanalaztam ki, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem elég távol egymástól, mert eléggé szétterült mire kisült. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem.
Elsőre azt hittem, hogy ez a sütemény is olyan kekszféle állagú lesz, de inkább puha lett nem pedig ropogós. Az íze nagyon finom és fém dobozba remekül megtartja az állagát is több napig.

Forrás: szekimama.blogspot.hu

2013. november 14., csütörtök

Sajtos keksz 2


Hozzávalók:

15 dkg cheddar sajt
5 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 tk mustár
csipet só
15 dkg liszt

A sajtokat lereszeltem egy tálba, majd minden egyéb hozzávalóval összedolgoztam. Becsomagoltam folpackba és pihentettem 2 órát a hűtőben. 

Miután a hűtőből kivettem hengerformájúra gyúrtam és kb. 5 mm vastagságú korongokat készítettem. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütöttem a sajtos kekszeket.


Forrás: szekimama.blogspot.hu

2013. november 13., szerda

Fenyőmagos biscotti olívaolajjal és vin santo-val


Hozzávalók:

250 g búzaliszt (BL 55)
60 g kristálycukor
1 tk sütőpor
1 csipet tengeri só
60 ml extraszűz olívaolaj (lágyabb fajta)
60 ml Vin Santo desszertbor
kb. 50 g mazsola
kb. 50 g fenyőmag
porcukor a tetejére

A sütőt alsó-felső állásban 170 °C-ra előmelegítem.
Egy keverőtálban elkeverem a lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval. Beleöntöm az olívaolajat, a desszertbort, majd belekeverem a mazsolát és a fenyőmagot is.
A tésztát egyszer összegyúrom és nedves kézzel diónagyságú golyókat formázok. 



Ráültetem a sütőpapírral kibélelt sütőlapra és a középső sínen 20 percig sütöm. Nem szabad túlsütni, a biscottik teteje semmiképp ne kapjon még színt.
Hagyom kihűlni és porcukorral megszórom.
25 db lesz belőle

Forrás: dallacucina.hu

2013. november 12., kedd

Cottage cheese cookie - Szemcsés túrós omlós keksz

Hozzávalók:

1 bögre (225 g) vaj (szobahőmérsékleten)

1 bögre (225 g) cukor
1 db tojás
½ tk só
1 bögre (240 g) cottage cheese (amerikai szemcsés túró)
¼ tk szerecsendió
¼ tk reszelt citromhéj
1 tk vaníliaeszencia
3,5 bögre (420 g) búzaliszt BL-55
1,5 tk sütőpor

A cukrot robotgéppel habosra keverem a kézmeleg vajjal, beleverem a tojást, a túrót és a fűszereket. majd a sütőporos lisztet is.
Közben a sütőt alsó-felső állásban 160 °C-ra előmelegítem.
Kekszkinyomó kanállal (olyan, mint a fagylaltoskanál) halmokat ültetek egy sütőpapírral kibélelt tepsire és egymástól távolabb a tepsire teszem őket. Betolom a sütő középső sínére és 10 percig sütöm. Maradjon még lágy, nem szabad túlsütni!

Forrás: dallacucina.hu

2013. november 11., hétfő

Egészséges banános keksz

Hozzávalók:
2 db érett banán
1 bögre zabpehely (2,5 dl)
1 fél marék dió/mandula durvára vágva

Az érett banánokat krumplinyomóval összetörtem, hozzáadtam a zabpelyhet, majd a mandulát. Kanállal egyforma kis halmokat tettem egy sütőpapíros tepsire és 170 fokon 15 percalatt megsütöttem őket, majd rácson kihűtöttem őket. Nem egy bonyolult dolog, a diót vagy mandulát csokira is lehet cserélni, ha valaki nagyon szeretné.

2013. november 8., péntek

Melaszos zabpelyhes keksz

Hozzávalók:


15 dkg puha vaj
1,5 dl melasz
1 tojás
10 dkg liszt
15 dkg zabpehely
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna

A puha vajat habosra kevertem, majd hozzáadtam a melaszt, tovább kevertem, azután a tojást is hozzáadva még 1-2 percig kevertem. Cukor nem kell hozzá, mert ott van a melasz. 


A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a szódabikarbónát elvegyítettem és hozzáadtam a melaszos keverékhez. Itt én teáskanál segítségével vizes kézzel kis gombócokat formáztam. Elég lágy a tészta, tényleg érdemes pár órára hűtőbe tenni, de lehet, hogy akkor is összefolyik. 190 fokon 8-10 percig sütöttem.


Forrás: trollakonyhamban.blogspot.hu

2013. november 7., csütörtök

Kakaós Digestive keksz házilag


Hozzávalók kb 22 darabhoz:

100 g finomított zabpehely, 
100 g méz, 
100 g fehér liszt, 
50 g teljes kiőrlésű liszt, 
70 g olvasztott vaj, 
30 g holland kakaópor, 
1 tojás sárgája, 
fél kk szódabikarbóna, 
csipet só, 
50 g csokilencse, 
50 g apróra vágott aszalt barack

A szárazanyagokat egy tálban jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, az olvasztott vajat és az enyhén felvert sárgáját. Kézzel jól összegyúrjuk. Hengert formálunk belőle és fóliába csomagoljuk. Ha nagyon száraznak érezzük a masszát, nedves kézzel könnyebben boldogulunk! 


15-20 percre rakjuk fagyasztóba, majd szeleteljük fel. Előmelegített, 180°C-os sütőben 12-15 percig sütjük.

Forrás: sutisarok.blogspot.hu

2013. november 6., szerda

Mogyorós keksz vörös áfonyával



Hozzávalók:

300 g liszt, 
250 g nádcukor, 
200 g puha vaj, 
100 g mogyoró, 
~50 g aszalt vörös áfonya, 
2 tojás, 
1 rúd vanília, 
1 tk sütőpor




A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk egy vanília kikapart magjait és a puha vajat. Jól összedolgozzuk. Két-három részletben hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Végül hozzákeverjük a mogyorót és az áfonyát. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk (hagyjunk helyet a kekszek között!) és előmelegített, 180°C-os sütőben 10-12 percig sütjük.


Forrás: sutisarok.blogspot.hu

2013. november 5., kedd

Bagolykeksz a Sütisaroktól

Hozzávalók:

425 g liszt,
200 g puha vaj, 
70 g porcukor, 
80 ml méz, 
1,5-2 ek kakaópor, 
1 tojás, 
2 tk vaníliakivonat, 
csipet só
+ olvasztott csokoládé, 
30 db mini Smarties, 
15 db kesudió

A vajat a porcukorral és a mézzel jól kihabosítjuk. Hozzáadhatjuk a vaníliakivonatot, a szobahőmérsékletű (!) tojást és a csipet sót. Ezután apránként beleszitáljuk a lisztet. Végül az egészet kézzel átgyúrjuk és 280-300 grammnyi tésztát levágunk, félretesszük. A többihez hozzágyúrjuk a kakaóport. 



Lisztezett deszkán a natúr tésztából 25-30 cm-es hengert formázunk. A kakaós részt kb. 8-10 mm vastagra nyújtjuk, majd ezzel becsomagoljuk a natúr színű hengert. (Én itt egy kicsit elmértem magam, volt egy kis leeső részem, de azt levágtam és úgy sütöttem ki.) Nem kell tökéletes henger alakúnak lennie, az a jó, ha talpa van. Fóliába csomagoljuk és 30 percre mélyhűtőbe tesszük. 
A pihentetés után vékony (kb. 5-7 mm) szeleteket vágunk. 2-2 szeletet összefordítunk, és mindegyik aljába egy kesudiót szúrunk. Az éleket egy kicsit összedolgozzuk, nehogy később eltörjenek. 180°C-on 12-15 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A díszítéshez egy kevés csokoládét olvasztunk, amit egy pici olajjal hígíthatunk. Ezzel ragasztjuk fel a szemeket, illetve díszíthetjük a baglyok pofiját.


Forrás: sutisarok.blogspot.hu

2013. november 4., hétfő

Aszalt szilvás csokis keksz



Hozzávalók 21-22 darabhoz:

130 g liszt (fele teljes kiőrlésű) 
120 g nádcukor, 
100 g olvasztott vaj, 
75 g aszalt szilva, 
20 g holland kakaópor, 
2 tojás, 
50 g pirított, durvára vágott dió, 
30 g csokilencse, 
2 tk fahéj, 
2 tk vaníliakivonat, 
fél tk. szódabikarbóna, 
csipet só


A szilvát késes aprítógépbe tesszük és pépesítjük. A nádcukrot a tojásokkal és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd hozzácsurgatjuk az olvadt vajat. Belekeverjük a szilvapépet, csipet sót adunk hozzá. 


A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Végül apránként a tojásos masszához adagoljuk. Egy kanál segítségével diónyi gombócokat adagolunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített, 180°C-os sütőben 13-15 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.


Forrás: sutisarok.blogspot.hu

2013. november 1., péntek

Diós rágcsa


Hozzávalók, 16 kekszhez:


5 dkg vaj
15 dkg barna cukor
1 tojás
1/2 teáskanál sütőpor
egy csipet só
1 teáskanál vaníliakivonat
5 dkg finomra vágott dió
15 dkg liszt

A vajat megolvasztottam, összekevertem a cukorral és hagytam szobahőmérsékletre hűlni. A robotgéppel elkezdtem keverni a vajas-cukros keveréket, majd hozzáadtam a tojást, vaníliakivonatot és a sütőporral és sóval elkevert lisztet, végül pedig a diót.
A tésztát egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap 190 fokra melegítettem a sütőt, a tésztából diónyi gombócokat csíptem, és kicsit ellapítottam a sütőpapírral bélelt tepsiben. Ezek is megnőnek, szóval hagyj köztük helyet!


A meleg sütőben 10-12 perc alatt sül készre, akkor jó, amikor a teteje már nem fényes, az alja pedig elkezd barnulni. Rácson hagyd hűlni.

Forrás: www.mandykertje.hu