Hozzávalók - 17 darabhoz
175 g liszt (a fele teljes kiőrlésű liszt),
85 g céklapüré (2 pici céklából),
75 g nádcukor,
50 g olvasztott vaj,
1 tojás,
csipet só,
1 tk vaníliakivonat,
1 tk sütőpor,
50 g csokilencse
A céklákat kb. 20 percig főzzük, majd meghámozzuk és pürésítjük.
A nádcukrot a vaníliakivonattal, a csipet sóval és a tojással kihabosítjuk. Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, majd belekeverjük a céklapürét. Végül hozzákeverjük a lisztet, a csokilencsét és a sütőport is. Enyhén lisztes kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. Egy kissé lelapítjuk, majd 180°C-on 10-12 percig sütjük.
Forrás: sutisarok.blogspot.hu
A céklákat kb. 20 percig főzzük, majd meghámozzuk és pürésítjük.
A nádcukrot a vaníliakivonattal, a csipet sóval és a tojással kihabosítjuk. Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, majd belekeverjük a céklapürét. Végül hozzákeverjük a lisztet, a csokilencsét és a sütőport is. Enyhén lisztes kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. Egy kissé lelapítjuk, majd 180°C-on 10-12 percig sütjük.
Forrás: sutisarok.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése