2012. október 26., péntek

Fügés-mogyorós keksz


Hozzávalók:

10 dkg mogyoró
10 dkg aszalt füge
20 dkg (puha) vaj
15 dkg barna cukor
1 tojás
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg darált mogyoró
csipetnyi só


Elkészítés:
A mogyorót vágjuk durvára, a fügét aprítsuk fel kockákra. A lisztet mérjük ki, keverjük el a sütőporral, csipetnyi sóval és a darált mogyoróval.
A vajat a cukorral keverjük krémesre, majd dolgozzuk bele a tojást.
A lisztes keveréket, majd utána a vágott mogyorót és aprított fügét is adjuk a vajas krémhez.
A masszából készítsünk teáskanállal mért kupacokat, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsin helyezzünk el egymás mellé (hagyjunk elegendő helyet a kekszeknek, nőni fognak!). 
Süssük a kekszeket 180 fokos sütőben kb. 12 percig.
A kekszeket hagyjuk rácson teljesen kihűlni.

Forrás: www.tutitippek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése