10 dkg vaj
1 közepes alma
10 dkg nádcukor
1 ek méz
18 dkg zabpehely
12-15 dkg bio teljes rozsliszt
1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
1 kk fahéj
1 kk sütőpor
5 dkg dió
A vajat a nádcukorral habverővel habosra keverem. Az almát és a gyömbért kis lyukú reszelőn lereszelem és a vajas keverékhez adom. Ekkor mehet bele a nagy evőkanál méz. Hozzáadom még a zabpelyhet, a fahéjat, a sütőport, a rozslisztet és a diót. Elkeverem, pár percet pihentetem hideg helyen, majd golyókat gyúrok belőle, amiket a tepsibe téve ujjaimmal szépen lelapítok. A méret tetszés szerinti lehet. Én sütöttem nagyobbakat és kisebbeket is, mind finom volt. Úgyhogy darabszámot nem is írok, de egy tepsi tele lesz ettől az adagtól. 190 fokon sütöttem 15-20 percig.
Forrás: labdarozsa.blogspot.hu
1 közepes alma
10 dkg nádcukor
1 ek méz
18 dkg zabpehely
12-15 dkg bio teljes rozsliszt
1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
1 kk fahéj
1 kk sütőpor
5 dkg dió
A vajat a nádcukorral habverővel habosra keverem. Az almát és a gyömbért kis lyukú reszelőn lereszelem és a vajas keverékhez adom. Ekkor mehet bele a nagy evőkanál méz. Hozzáadom még a zabpelyhet, a fahéjat, a sütőport, a rozslisztet és a diót. Elkeverem, pár percet pihentetem hideg helyen, majd golyókat gyúrok belőle, amiket a tepsibe téve ujjaimmal szépen lelapítok. A méret tetszés szerinti lehet. Én sütöttem nagyobbakat és kisebbeket is, mind finom volt. Úgyhogy darabszámot nem is írok, de egy tepsi tele lesz ettől az adagtól. 190 fokon sütöttem 15-20 percig.
Forrás: labdarozsa.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése