Hozzávalók:
- 25 dkg vaj- 35 dkg liszt (nálam rizsliszt és kukoricaliszt, valamint finomliszt egyenlő arányban)
- 6-8 szem zöld kardamom őrölve, esetleg 1 kk. kardamom-por
- 1 bio-narancs vagy aroma
- 8-10 dkg cukor (ha lehet, világos nádcukor)
Elkészítés:
A vajat a cukorral, a narancs reszelt héjával és levével habosra keverjük. Hozzáadjuk a kardamomot és a lisztet is. (Jó, ha kerül bele kukoricaliszt is, mert szép sárga színt ad majd.) Hosszúkás hengert formálunk belőle, folpack-ba tekerjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Lehet egy éjszakán át is pihentetni, akkor másnap 2-3 mm-es szeletekre vágjuk (mint a szalámit) és 180 fokos sütőben (ha nem akarunk mosogatni, akkor sütőpapíron) 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha az oldala picit sötétedni kezd. Később sem fog megkeményedni, de szerintem úgyis elfogy pillanatok alatt!
Forrás: ritmusakonyhaban.blog.hu
A vajat a cukorral, a narancs reszelt héjával és levével habosra keverjük. Hozzáadjuk a kardamomot és a lisztet is. (Jó, ha kerül bele kukoricaliszt is, mert szép sárga színt ad majd.) Hosszúkás hengert formálunk belőle, folpack-ba tekerjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Lehet egy éjszakán át is pihentetni, akkor másnap 2-3 mm-es szeletekre vágjuk (mint a szalámit) és 180 fokos sütőben (ha nem akarunk mosogatni, akkor sütőpapíron) 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha az oldala picit sötétedni kezd. Később sem fog megkeményedni, de szerintem úgyis elfogy pillanatok alatt!
Forrás: ritmusakonyhaban.blog.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése