Alapanyagok:
130 gramm liszt/teljes kiőrlésű liszt70 gramm zabpehely
50 gramm olíva olaj
két evőkanál nádcukor
kb. 50 gramm banán (alma, barack, stb.)
fél kiskanál sütőpor (elhagyható)
fűszerek (gyömbér/fahéj/szegfűszeg/ánizs/kardamom)
Az alapanyagokat összedolgozom, majd hagyom pihenni, míg a sütő 180 fokra melegszik. Ekkor kis labdákat gyúrok belőlük, melyeket aztán összenyomok és sütőpapíros tepsire sorakoztatok. Kb. negyed óra alatt sülnek ropogósra.
Az alapanyagokat összedolgozom, majd hagyom pihenni, míg a sütő 180 fokra melegszik. Ekkor kis labdákat gyúrok belőlük, melyeket aztán összenyomok és sütőpapíros tepsire sorakoztatok. Kb. negyed óra alatt sülnek ropogósra.
Forrás: www.origo.hu/tafelspicc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése