2012. október 3., szerda

Sárgabarackos mandulás keksz

Hozzávalók 14db-hoz: 
10 dkg barna rizsliszt, 
10 dkg darált mandula, 
10 dkg aszalt sárgabarack és/vagy mangó, 
1/3 csapott mk stevia por, 
csipet só, 
½ cs foszfátmentes sütőpor, 
10 dkg aprított sárgabarack, 
1 tojás, 
7,5 dkg kókuszzsír (vagy vaj), 
½ lime leve



A száraz elemeket keverjük össze.
A barackot aprítsuk kicsi darabokra.
Keverjük össze az összes alapanyagot, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztából formázzunk 14 db golyót, majd ezeket nyomjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben a kezünkkel lapos korongokká.
8-10 perc alatt süssük őket készre.
Hagyjuk a sütőlapon kihűlni.

Gluténmentes, diabetikus.

Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése