Hozzávalók:
1 csésze barna cukor, 1 csésze nyers sütőtök lereszelve, 2 csésze liszt, ½csésze zabpehely, 1 tojás, 8 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé apróra vágva, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 1 teáskanál fahéj, ½ teáskanál őrölt gyömbér, 3 darabka aszalt gyömbér apróra vágva, 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy keverőtálban habosra kavarjuk a vajat a cukorral és a tojással.Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőtököt. A lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sót, a gyömbért, a csokoládét és a fahéjat egy tálban összekavarjuk, majd a tökös masszához kavarjuk.
15 percre lefödve, hűtőbe rakjuk.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, még jobb ha szilikon lappal és egymásól kistávolságra vizes kiskanállal kis korongokat teszünk a masszából. Előmelegített 180fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Forrás: ottisfoz.szhblog.ro
Forrás: ottisfoz.szhblog.ro
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése