2012. október 23., kedd
Zabpelyhes kókuszos csók
Hozzávalók
1 kis adaghoz:
100 ml méz,
2 nagyobb tojás,
100 g kókuszreszelék,
50 g apró szemű zabpehely
A mézet keverjük krémesre a tojásokkal.
A kókuszt keverjük össze a zabpehellyel, majd adjuk hozzá a tojásos masszát.
Itt figyeljünk oda. Mivel a tojások nem egyforma méretűek, ezért elképzelhető, hogy szükségünk lesz korrigálásra. Ha túl morzsalékos a massza, akkor adagoljunk hozzá további felvert tojást. Akkor jó az állaga, ha formázhatóvá válik.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a diónyi nagyságúra formázott golyókat.
150 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig süssük.
Nem baj, ha kap egy kis színt, de semmi esetre se kapassuk meg.
Hagyjuk a lapon kihűlni őket.
Amikor már teljesen kihűltek, a talpukat olvasztott tejcsokoládéba is márthatjuk.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése