Hozzávalók
3 tepsi
10 dkg zabpehely (finomra hengerelt)
10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt (ha nincs, helyette finomliszt)
10 dkg vaj (lehetőleg puha)
10 dkg durvára reszelt alma
10 dkg méz
1 tojás
2 tk őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerek finomra őrölve (vanília, szegfűszeg, fahéj, kardamom, narancshéj)
1 púpos tk sütőpor
10 dkg zabpehely (finomra hengerelt)
10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt (ha nincs, helyette finomliszt)
10 dkg vaj (lehetőleg puha)
10 dkg durvára reszelt alma
10 dkg méz
1 tojás
2 tk őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerek finomra őrölve (vanília, szegfűszeg, fahéj, kardamom, narancshéj)
1 púpos tk sütőpor
Elkészítés
Az összes hozzávalót összegyúrjuk annyira, hogy lehetőleg nem maradjanak benne vajdarabkák, majd egy órára (vagy többre, ahogy sikerül) félretesszük pihenni a hűtőbe.
A masszából diónyi gombócokat formázunk, ezeket két tenyerünk között ellapítjuk, majd egymástól tisztes távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük. (azért nem fog annyira megnőni)
200°C fokon (gázsütőben) 15 perc alatt megsült. (villanysütő: 180°C fok, légekeverés, és 10 perc után érdemes már ránézni)
Lehetőleg rácsra emelve hűtjük ki.
A masszából diónyi gombócokat formázunk, ezeket két tenyerünk között ellapítjuk, majd egymástól tisztes távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük. (azért nem fog annyira megnőni)
200°C fokon (gázsütőben) 15 perc alatt megsült. (villanysütő: 180°C fok, légekeverés, és 10 perc után érdemes már ránézni)
Lehetőleg rácsra emelve hűtjük ki.
Forrás: www.gasztrotipp.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése