Hozzávalók.:
• 300 g fehér csokoládé chips
• 15 db gyömbéres keksz
• 3 ek. zúzott kakaóbab / keserédesben kapható/
Elkészítés:
1. A fehér csokoládét olvasszuk fel mikróban. Olykor keverjük meg, és ha lehet akkor tartsuk magunkat a chips vagy az olvasztani való fehér csokoládéhoz, mert hiába a jó szándék, hogy valami finom táblás fehér csokoládét olvasszunk fel, ragacsos, rosszabb esetben csomós lesz a felolvasztás után.
2. A gyömbéres kekszet törjük össze de csak nagyjából, tehát nagyobb darabokra.
3. A felolvadt csokoládéba keverjük bele a keksz darabokat.
4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és abba simítsuk bele a keveréket kb. 5-6 mm vastagságban. Szórjuk meg a kakóbabbal és tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre.
5. Miután megszilárdult, tördeljük nagyobb falatnyi méretűre és tálaljuk.
TIPP!
Ízesítéshez használhatunk gyümölcsöket is de maradjunk az aszalt fajtáknál.
Forrás: glazur.hu
• 300 g fehér csokoládé chips
• 15 db gyömbéres keksz
• 3 ek. zúzott kakaóbab / keserédesben kapható/
Elkészítés:
1. A fehér csokoládét olvasszuk fel mikróban. Olykor keverjük meg, és ha lehet akkor tartsuk magunkat a chips vagy az olvasztani való fehér csokoládéhoz, mert hiába a jó szándék, hogy valami finom táblás fehér csokoládét olvasszunk fel, ragacsos, rosszabb esetben csomós lesz a felolvasztás után.
2. A gyömbéres kekszet törjük össze de csak nagyjából, tehát nagyobb darabokra.
3. A felolvadt csokoládéba keverjük bele a keksz darabokat.
4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és abba simítsuk bele a keveréket kb. 5-6 mm vastagságban. Szórjuk meg a kakóbabbal és tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre.
5. Miután megszilárdult, tördeljük nagyobb falatnyi méretűre és tálaljuk.
TIPP!
Ízesítéshez használhatunk gyümölcsöket is de maradjunk az aszalt fajtáknál.
Forrás: glazur.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése