![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM2bgztPBWs8t5TmN-JJwk0vNCSC6e4CCxIiRDbdNz8FgDUjMbnBEXcxmTIPfqKBam30x-vc_QTpBrDbQtAqbkn61Kzuc7eJRTPWG0BbdHt1wEys3iBGFm8imUiIKGNC81-rvHOsUI2lTd/s280/levendulaskekszuveg.jpg)
Hozzávalók.:
• 250 g liszt
• 150 g vaj
• 100 g cukor
• 1 tk. szárított levendula virág
• 1/2 tk. sütőpor
• 1 tk. vanília kivonat
• csipet só
• 250 g liszt
• 150 g vaj
• 100 g cukor
• 1 tk. szárított levendula virág
• 1/2 tk. sütőpor
• 1 tk. vanília kivonat
• csipet só
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
2. Keverjük a vajat és a cukrot habosra és adjuk hozzá a vanília kivonatot.
3. A száraz hozzávalókat - liszt, sütőpor, levendula virág, sütőpor-iskeverjük össze.
4. A lisztes keveréket és a cukros vajat gyúrjuk össze.
5. Formázzunk 20 cm hosszú rudat a tésztából, majd vágjunk 20 db kis kört belőle. A köröket vágjuk ketté majd formázzunk belőlük kis golyókat.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakogassuk a kis tészta golyókat picit nyomjuk szét és mehet is a sütőbe 15-20 percre.
Hagyjuk kihűlni és üvegben vagy dobozban tároljuk. Tárolás közben megpuhulnak.:-)
A levendulás ízen változtathatunk, ha túl erősnek érezzük tegyünk bele kevesebb virágot.
Forrás: glazur.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése