Hozzávalók kb. 25-30 kekszhez:
35 dkg liszt (én univerzális búzalisztet használtam,
20 dkg cukor (én nádcukrot használtam),
2 citrom leve, és az egyik reszelt héja,
csipet só,
1 tk szódabikarbóna,
2 tojás,
17 dkg olvasztott vaj,
kb. 15 dkg csokoládé (én a képen látható 3 színű, lila csomagolásosat használtam),
kb. 3 púpos ek egész mákszem
Keverjük össze egy keverőtálban a száraz elemeket.
A vajat olvasszuk fel, de ne legyen túl forró.
Keverjük össze az összes hozzávalót.
TIPP: Az eredeti recept 1 tojás írt, de nekem ennyivel nem állt össze a massza, ezért tettem bele még egyet. Javaslom, elsőre csak 1 tojást tegyél bele, és ha úgy látod, tegyél inkább később hozzá még egyet.
Én két részre osztottam a masszát.
Mindkét részt belecsavartam egy-egy fóliába, mintha szalámi lenne.
Kb. 10-15 percre betettem a fagyasztóba, ettől gyorsabban összeállt a massza, és utána hozzávetőlegesen könnyen tudtam karikára szeletelni. Igaz, a csoki daraboktól szinte teljesen lehetetlen egyforma, formás karikákat vágni.
A kekszeket sütőpapírral bélelt lapra tettem, és kb. 10 perc alatt, előmelegített sütőben kisütöttem őket.
TIPP: A masszából evőkanál segítségével kis halmokat is tehetünk a sütőlapra, így is szépen kiterülnek a sütés során.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Mindkét részt belecsavartam egy-egy fóliába, mintha szalámi lenne.
Kb. 10-15 percre betettem a fagyasztóba, ettől gyorsabban összeállt a massza, és utána hozzávetőlegesen könnyen tudtam karikára szeletelni. Igaz, a csoki daraboktól szinte teljesen lehetetlen egyforma, formás karikákat vágni.
A kekszeket sütőpapírral bélelt lapra tettem, és kb. 10 perc alatt, előmelegített sütőben kisütöttem őket.
TIPP: A masszából evőkanál segítségével kis halmokat is tehetünk a sütőlapra, így is szépen kiterülnek a sütés során.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése