30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
5 dkg őrölt mandula
10 dkg porcukor
2 tk keserűmandula kivonat (vagy pár csepp keserűmandula aroma)
1 citrom finomra reszelt héja
1 tojás
1/2 tk sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ha szaggatni szeretnénk, a tésztát gombóccá formázzuk, majd folpackba tekerve hideg helyen pihentetejük egy órán át. Ha kerek kekszeket szeretnénk, akkor a tésztából egy 4 cm átmérőjű hengert formázunk, majd folpack fóliába tekerjük, egyenletesre hengergetjük a felszínét és így tesszük hideg helyre 1 órára.
A tésztát vagy enyhén lisztezett deszkán nyújtjuk ki fél centi vastagra és süteménykiszúróval kiszaggatjuk, majd ízlés szerint díszítjük, vagy a kerek kekszekhez a hengert éles (recés) késsel fél centi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon 12 perc alatt aranyszínűre sütjük, rácsra szedve hűtjük ki.
Forrás: flat-cat.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése