Hozzávalók kb. 14 db kisebb koronghoz:
117 g csokoládé (én steviás csoki pasztillát használtam),
15 g vaj,
1 db M-es tojás,
50 g finom szemű nádcukor,
csipet só,
½ csapott mk vanília őrlemény,
25 g tökmagliszt,
10 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
25 g apró szemű zabpehely,
1 mk sütőpor
A csokit a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk.
Ha felolvadt, és kéz melegre hűlt, összekeverjük a tojással.
A lisztet, tökmaglisztet, zabpelyhet összekeverjük a cukorral, sóval, vaníliával, és a sütőporral.
A csokit a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk.
Ha felolvadt, és kéz melegre hűlt, összekeverjük a tojással.
A lisztet, tökmaglisztet, zabpelyhet összekeverjük a cukorral, sóval, vaníliával, és a sütőporral.
A csokis masszába keverjük a száraz elemeket, majd a hűtőben 30 percet pihentetjük.
A sütőt 170 fokra, légkeverésen előmelegítjük.
Előkészítünk két lapos tepsit, kibéleljük őket sütőpapírral.
A masszából, ami a hűtőben kissé megdermedt, és teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a tepsikre elég nagy távolságra egymástól.
TIPP: Formázás előtt hideg vízbe mártjuk a kanalakat, majd így porciózzuk a masszát. Így nem tapad a kanálra. A tésztahalmokat szintén vizes kanálla kicsit meglapogatjuk.
11 percig sütjük, majd kivesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Amikor kivesszük a sütőből, még sületlennek tűnhetnek, de semmi esetre se tegyük vissza. Pár perc alatt elnyerik az ideális állagukat.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
A sütőt 170 fokra, légkeverésen előmelegítjük.
Előkészítünk két lapos tepsit, kibéleljük őket sütőpapírral.
A masszából, ami a hűtőben kissé megdermedt, és teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a tepsikre elég nagy távolságra egymástól.
TIPP: Formázás előtt hideg vízbe mártjuk a kanalakat, majd így porciózzuk a masszát. Így nem tapad a kanálra. A tésztahalmokat szintén vizes kanálla kicsit meglapogatjuk.
11 percig sütjük, majd kivesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Amikor kivesszük a sütőből, még sületlennek tűnhetnek, de semmi esetre se tegyük vissza. Pár perc alatt elnyerik az ideális állagukat.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése