Hozzávalók:
15 dkg liszt,
másfél kávéskanál sütőpor,
7 dkg margarin,
1 tojás,
7 dkg juhtúró,
1 evőkanál tejföl,
kis csokor kapor (lehet szárított vagy sóban eltett is),
1 evőkanál szárított bazsalikom, só,
bors;
a kenéshez két evőkanál tej;
a szóráshoz: köménymag, lenmag, mák, szezámmag.
a sütőport elkeverjük a liszttel, elmorzsáljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojást, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a bazsalikommal és a kaporral. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett tálban egy óráig a hűtőben pihentetjük a tésztát. Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kekszek tetejét megkenjük a tejjel, megszórjuk a magvakkal, előmelegített sütőben, közepes lángon, 10 perc alatt pirosra sütjük.
Forrás: makacskakonyhaja.blogspot.hu
Forrás: makacskakonyhaja.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése