Hozzávalók: 150 g liszt, 125 g puha vaj, 100 g durvára aprított mogyoró, 50 g zabpehely, 5 ek méz, 1 tojás, pici só
1. A sütőt 170 fokra melegítem elő.
2. Először a vajat kézi habverővel simára keverem a mézzel, aztán hozzáadom a tojást és sorban a minden hozzávalót.
3. Két folpack között kinyújtom és felkockázom (végre használtam a derelyevágómat :) Sütőpapírral bélelt tepsibe sorjáztam. Legközelebb lehet, hogy maradok a leggyorsabb módszernél és vizes kézzel gombócokat formázok, majd ellapítom.
4. Kb 15 percig sütöm, amíg szép arany színű lesz. A tepsiben hagyom kihűlni, utána dobozban 2-3 hétig is eltartható.
Forrás: mezesoliva.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése