Hozzávalók 8 főre
125 g puha Rama
200 g cukor
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
150 g hámozatlan, durvára reszelt alma
130 g liszt
½ tk Dr. Oetker sütőpor
1 tk őrölt fahéj
175 g mazsola
1 citrom héja
175 g apróra vágott dió
csipet só
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
Keverjük össze a Rama-t a cukorral, majd keverjük habosra a tojással.
Adjuk hozzá a sót, a fűszereket és a szódabikarbónát. Végül a liszttel keverjük simára.
Adjuk hozzá a mazsolát, a reszelt almát és a diót. Ha túl puha, tegyük a hűtőbe 15 percre.
Rakjunk kis halmokat teáskanállal tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra. Hagyjunk nekik elég helyet, mert nőni fognak.
Szórjuk meg durvára vágott dióval.
Süssük kb.12 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz.
Hagyjuk a lapon 1-2 percig (hogy tovább süljön), majd tegyük őket fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése