kb 36 db-hoz
25 dkg vaj vagy margarin
3-4 evőkanál méz
40 dkg zabpehelyliszt
só
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kókuszreszelék
2 marék aszalt ribizli
6-7 fej levendula virágnak a szirma
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
2 evőkanál rózsavíz
Elkészítés:egy tálban a hozzávalókat összekeverem. Amikor összeáll egy hurkát nyomkodok belőle, majd folpackba csomagolom és hűtőbe teszem pihenni és dermedni 1-2 órára.
A megkeményedett tésztát éles késsel 0,5 cm-es korongokra vágom, amiket a tenyeremben összegömbölyítek és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem egy mástól 2-3 cm távolságra.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A gombócokat a tenyeremmel ellapítom egy csillag formával egy picit megnyomom (egyáltalán nem szükséges, mert nem nagyon látszik) vékonyan lekenem tojással, vizet az egész tepsire spriccelek és 14 perc alatt megsütöm a sütőben.
Hagyom kihűlni majd dobozba rakom, pár hétig is eláll, ha hűtőbe tesszük, még tovább.
Ma főztem lekvárt is 10 kg sárgabarackból és egy kevéske kimaradt az üvegekből. A kekszet a lekvárba mártogatva még finomabb, mert így magában egy kicsit fojtós:)
Forrás: konyhabuvesz.blogspot.hu
25 dkg vaj vagy margarin
3-4 evőkanál méz
40 dkg zabpehelyliszt
só
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kókuszreszelék
2 marék aszalt ribizli
6-7 fej levendula virágnak a szirma
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
2 evőkanál rózsavíz
Elkészítés:egy tálban a hozzávalókat összekeverem. Amikor összeáll egy hurkát nyomkodok belőle, majd folpackba csomagolom és hűtőbe teszem pihenni és dermedni 1-2 órára.
A megkeményedett tésztát éles késsel 0,5 cm-es korongokra vágom, amiket a tenyeremben összegömbölyítek és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem egy mástól 2-3 cm távolságra.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A gombócokat a tenyeremmel ellapítom egy csillag formával egy picit megnyomom (egyáltalán nem szükséges, mert nem nagyon látszik) vékonyan lekenem tojással, vizet az egész tepsire spriccelek és 14 perc alatt megsütöm a sütőben.
Hagyom kihűlni majd dobozba rakom, pár hétig is eláll, ha hűtőbe tesszük, még tovább.
Ma főztem lekvárt is 10 kg sárgabarackból és egy kevéske kimaradt az üvegekből. A kekszet a lekvárba mártogatva még finomabb, mert így magában egy kicsit fojtós:)
Forrás: konyhabuvesz.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése