270 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
30 g szezámpehely,
40 g lenmagpehely,
1 tk só,
50 g extra szűz olívaolaj,
140 g víz
A lisztet, a sót, a pelyheket összekeverjük.
A keverőtálat tegyük egy konyhai mérlegre (ami grammokban is mér), és mérjük bele az olajat és a vizet is.
Gyúrjuk tésztává. Egy tömör tésztát kapunk, amit két részre osztunk.
A sütőt melegítsük elő 165-170 fokra légkeveréses fokozaton.
A tésztadarabokat egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagságú téglalappá, majd mindegyiket 6 egyforma darabra vágjuk. De legalább is próbáljuk meg egyformára vágni.
A lisztet, a sót, a pelyheket összekeverjük.
A keverőtálat tegyük egy konyhai mérlegre (ami grammokban is mér), és mérjük bele az olajat és a vizet is.
Gyúrjuk tésztává. Egy tömör tésztát kapunk, amit két részre osztunk.
A sütőt melegítsük elő 165-170 fokra légkeveréses fokozaton.
A tésztadarabokat egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagságú téglalappá, majd mindegyiket 6 egyforma darabra vágjuk. De legalább is próbáljuk meg egyformára vágni.
Tegyünk egyszerre 6 lapot egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Kb. 20 percig sütjük, vagy addig amíg jó ropogós nem lesz.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése