Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin (én vegyesen használtam), 18 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
20 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
kevés fahéj,
12 dkg zabpehely,
3 evőkanál kókuszreszelék,
5 dkg durvára vágott mandula,
5 dkg kukorica pehely,
4 db kis Bounty szelet (28,5 g-os).
3-4 kocka fehér csokoládé.
Elkészítés: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojással kikeverjük. Hozzá adjuk a sütőporral elvegyített lisztet, a zabpelyhet, a kókuszt, a mandulát, a fahéjat, a feldarabolt Bounty szeleteket, a nagyobbra darabolt fehér csokit és a kézzel kissé összetört kukorica pelyhet. Összekeverjük, fóliába csomagoljuk és fél órára a mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően a hideg tésztából diónyi gombócokat formálunk és két fólia között koronggá préseljük a tenyerünkkel. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a korongokat és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (légkeveréssel 160 fok). A kekszek gyorsan sülnek, miután kivettük a sütőből 1-2 perc után szedjük le a sütőpapírról a kekszeket, rakosgassuk szét és így hagyjuk kihűlni.
Forrás: izeskalandok.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése