Hozzávalók kb. 45-50 kisebb kekszhez:
100 g puha vaj,
100 g cukor (most éppen xukor és nádcukor felesben),
picurka só,
1 egész tojás,
50 g Graham liszt,
15 g ét kakaópor,
1 mokkáskanál sütőpor,
100 g teljes kiőrlésű zabpehely,
maroknyi (30-40 g) felaprított dió,
30 g csokicsepp,
30 g mazsola.
A sütőt előmelegítem 180-190 °C-ra. A puha vajat alaposan kikeverem a cukrokkal és egy pici sóval, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután elkeverem benne a lisztet, kakaóport és sütőport, végül pedig beleforgatom a többi hozzávalót is.
Vizes teáskanállal apró halmokat rakok a sütőpapíros tepsire, ezeket vékonyra ellapítom. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütöm (figyelős, különben elégős). Zárt dobozban tárolandó.
Forrás: www.egycsipet.hu
A sütőt előmelegítem 180-190 °C-ra. A puha vajat alaposan kikeverem a cukrokkal és egy pici sóval, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután elkeverem benne a lisztet, kakaóport és sütőport, végül pedig beleforgatom a többi hozzávalót is.
Vizes teáskanállal apró halmokat rakok a sütőpapíros tepsire, ezeket vékonyra ellapítom. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütöm (figyelős, különben elégős). Zárt dobozban tárolandó.
Forrás: www.egycsipet.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése