30 dkg sütőmargarin
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg étcsokoládé
40 dkg sütőtökpép (megsült sütőtök kikaparva)
só
25 dkg zabpehely
2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A cukrot, vaníliás cukrot a margarint és a tojást összekeverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztet. A liszttel előzőleg már összekeverjük a sóval, sütőporral, fahéjjal. Ezután kell beletenni a sütőtökkrémet, az apróra tördelt csokoládé és a zabpehely. Esetleg tehetünk bele még: mazsolát, diót. A sütőtepsit sütőpapírt teszünk. Erre teszünk egymás után kicsi halmokat. Előmelegített sütőben ( kb. 170-180 fokos ) kb. 10 percig sütjük. Akkor jó amikor puha és világos színű a keksz.
Forrás: sussunk-fozzunk.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése