Hozzávalók, amiket használtam:
15 dkg vaj
34 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
citrom leve is
2 tojás
30 dkg liszt
1/2 kk szódabikarbóna
6 dkg étkezési keményítő
2 ek natúr joghurt
A vajat a cukorral, citromhéjjal, citromlével habosra kevertem, majd jöttek a tojások. A lisztet elkevertem a keményítővel és a szódabikarbónával. Hozzáadtam a masszához a lisztet és utána rögtön a joghurtot is.
A masszából kis gömböket kanalaztam ki, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem elég távol egymástól, mert eléggé szétterült mire kisült. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem.
Elsőre azt hittem, hogy ez a sütemény is olyan kekszféle állagú lesz, de inkább puha lett nem pedig ropogós. Az íze nagyon finom és fém dobozba remekül megtartja az állagát is több napig.
Forrás: szekimama.blogspot.hu
Elsőre azt hittem, hogy ez a sütemény is olyan kekszféle állagú lesz, de inkább puha lett nem pedig ropogós. Az íze nagyon finom és fém dobozba remekül megtartja az állagát is több napig.
Forrás: szekimama.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése