Hozzávalók kb 22 darabhoz:
100 g finomított zabpehely,
100 g méz,
100 g fehér liszt,
50 g teljes kiőrlésű liszt,
70 g olvasztott vaj,
30 g holland kakaópor,
1 tojás sárgája,
fél kk szódabikarbóna,
csipet só,
50 g csokilencse,
50 g apróra vágott aszalt barack
A szárazanyagokat egy tálban jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, az olvasztott vajat és az enyhén felvert sárgáját. Kézzel jól összegyúrjuk. Hengert formálunk belőle és fóliába csomagoljuk. Ha nagyon száraznak érezzük a masszát, nedves kézzel könnyebben boldogulunk!
A szárazanyagokat egy tálban jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, az olvasztott vajat és az enyhén felvert sárgáját. Kézzel jól összegyúrjuk. Hengert formálunk belőle és fóliába csomagoljuk. Ha nagyon száraznak érezzük a masszát, nedves kézzel könnyebben boldogulunk!
15-20 percre rakjuk fagyasztóba, majd szeleteljük fel. Előmelegített, 180°C-os sütőben 12-15 percig sütjük.
Forrás: sutisarok.blogspot.hu
Forrás: sutisarok.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése