Hozzávalók:
1 evőkanál tej
3 tojás
25 dkg porcukor
5 dkg lágy vaj
1 teáskanál mentakivonat
40 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
Elkészítés
Föloldjuk a tejben a szalalkálit, félretesszük.
Robotgépben 10-12 perc alatt habosra verjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, és további néhány percig verjük. Ezután hozzákeverjük a tejben oldott szalalkálit, a vajat és a mentakivonatot. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a liszttel összeszitált keményítőt. Amikor a tészta sűrűsödni kezd, kézzel folytatjuk a gyúrást, és annyi lisztet teszünk még hozzá, hogy a tészta közepesen kemény legyen, és már ne ragadjon.
Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, majd végigsodorjuk rajta a mintás nyújtófát. (Jól nyomjuk a tésztára a hengert, hogy minél jobban kirajzolódjon a mintázat.) Ezután derelyevágóval kivágjuk a kekszeket, sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük, és 2 órán át szárítjuk őket.
130 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, amikor az alja aranyszínű kezd lenni.
Forrás: kifoztuk.hu
Föloldjuk a tejben a szalalkálit, félretesszük.
Robotgépben 10-12 perc alatt habosra verjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, és további néhány percig verjük. Ezután hozzákeverjük a tejben oldott szalalkálit, a vajat és a mentakivonatot. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a liszttel összeszitált keményítőt. Amikor a tészta sűrűsödni kezd, kézzel folytatjuk a gyúrást, és annyi lisztet teszünk még hozzá, hogy a tészta közepesen kemény legyen, és már ne ragadjon.
Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, majd végigsodorjuk rajta a mintás nyújtófát. (Jól nyomjuk a tésztára a hengert, hogy minél jobban kirajzolódjon a mintázat.) Ezután derelyevágóval kivágjuk a kekszeket, sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük, és 2 órán át szárítjuk őket.
130 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, amikor az alja aranyszínű kezd lenni.
Forrás: kifoztuk.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése