20 dkg margarin
1/2 csésze sör (kb 1 dl)
25 dkg liszt
1/2 csésze cukor
1 kk. sütőpor vagy szódabikarbóna
1. Lépés
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva, pihentessük egy órát.
(ha lágynak érezzük a végeredményt, az arányokat nyugodtan javítsuk, lehet bele keverni még lisztet)
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva, pihentessük egy órát.
(ha lágynak érezzük a végeredményt, az arányokat nyugodtan javítsuk, lehet bele keverni még lisztet)
2. Lépés
Szórjunk a nyújtódeszkára kristálycukrot, majd ezen nyújtsuk ki a tésztánkat, lehetőleg vékonyra.
Különböző(kristály cukorba mártott) formákkal szaggassuk ki, szurkáljuk meg villával és süssük készre Őket előmelegített sütőben, 250 C°-on, kb, 6 percig.
Szórjunk a nyújtódeszkára kristálycukrot, majd ezen nyújtsuk ki a tésztánkat, lehetőleg vékonyra.
Különböző(kristály cukorba mártott) formákkal szaggassuk ki, szurkáljuk meg villával és süssük készre Őket előmelegített sütőben, 250 C°-on, kb, 6 percig.
3. Lépés
(ez sütőnként eltérhet főleg, ha van 2. adag is, amelynél már melegebb a sütő, a lényeg a szép, aranybarna szín)
A maradék tésztát, míg sül a süti ismét gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szaggassuk ki, majd mehet a sütőbe :)
Forrás: receptvaros.hu/szerzo/szani
(ez sütőnként eltérhet főleg, ha van 2. adag is, amelynél már melegebb a sütő, a lényeg a szép, aranybarna szín)
A maradék tésztát, míg sül a süti ismét gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szaggassuk ki, majd mehet a sütőbe :)
Forrás: receptvaros.hu/szerzo/szani
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése