75 g zabpehely
75 g vaj
25 g alternatív egészséges édesítő
1 tojás
2 teáskanál tk. liszt
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez
250 mascarpone
1 lime vagy citrom vagy narancs reszelt héja (ha nem kapunk biot, akkor ezek illóolajából pár csepp), ill. leve
ízlés szerint méz, vagy édesítő
Elkészítés
A vajatt felolvasztjuk, fakanállal belekeverjük a zabpelyhet és 2-3 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát a zsiradékkal. Hozzákeverjük az édesítőt, a tojást, és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe púpozott teáskanálnyi adagokat ültetünk egymástól jókora távolságra. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve egy élesebb szélű lapát segítségével azonnal tányérra szedjük a süteményeket, majd ott megdermednek (később már törik). A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és két-két lap közé töltjük.
75 g vaj
25 g alternatív egészséges édesítő
1 tojás
2 teáskanál tk. liszt
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez
250 mascarpone
1 lime vagy citrom vagy narancs reszelt héja (ha nem kapunk biot, akkor ezek illóolajából pár csepp), ill. leve
ízlés szerint méz, vagy édesítő
Elkészítés
A vajatt felolvasztjuk, fakanállal belekeverjük a zabpelyhet és 2-3 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát a zsiradékkal. Hozzákeverjük az édesítőt, a tojást, és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe púpozott teáskanálnyi adagokat ültetünk egymástól jókora távolságra. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve egy élesebb szélű lapát segítségével azonnal tányérra szedjük a süteményeket, majd ott megdermednek (később már törik). A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és két-két lap közé töltjük.
Forrás: serakcsaba.hu