![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi__B4gzK3HzYR7ew6jjOD0qltG6FhmQPnvFkQiii6hEFKce-xir2iyXm67KMCJrCYJe-yCaGEitq7frb3kzoq35HbWerHvIkVR15QtEwJUQZnbSLeX4CDAK5gxMOoMDy-vcxVHYu6cDZyn/s1600/paprikas-magos-rudak.jpg)
Hozzávalók:
20 dkg liszt (ebből 1-2 evőkanál a paprika)
12,5 dkg vaj
fél csomag sütőpor
egy tojás
másfél teáskanál só
fél deci tejföl
7.5 dkg reszelt sajt
a szóráshoz szezám-és lenmag
A lisztet a sütőporral elkeverem, hozzáadom a puha vajat, a tojás sárgáját, a tejfölt, a sajtot, a sót, és kézzel puha tésztává dolgozom össze. Szerintem nem árthat neki egy-két óra pihenés a hűtőben, de most rögtön folytattam a munkálatokat.
A tésztát lisztezett munkalapon fél centi vastag lappá nyújtom, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. Az egész felületét megkenem enyhén felvert tojásfehérjével, meghintem a magokkal, majd éles késsel – lehetne derelyevágóval is, de az enyém muzeális életlen darab – rudakra vágom. Előmelegített 165 fokos sütőben (légkeveréssel) kb. 20 perc alatt megsütöm.
Aki nem akar a felvágással pepecselni, pogácsa formában is kisütheti.
Forrás: zsuzsifoz.blogspot.hu