![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBLTs4PyK8Nho-VjxbOH68sj74e3pDN5wCamQYypYyYPAZGMltXq5omj112MZ2cOpy3GIJnui82T5XegOlbSDwTEaLkhUuUz062lptR_7EQoK1GRGrkMUDquN8dBn7hDKLSnNLP8Yq-nQF/s1600/mogyoros-kardamomos-keksz2.jpg)
Hozzávalók
(25 darabhoz):
20 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg mogyoró (pirított, darált)
10 dkg vaj
1 db tojássárgája
10 dkg barnacukor
1 db citrom héja
1 db vanília rúd (belseje)
1 csapott kávéskanál kardamom (őrölt)
A csokoládé talphoz:
15 dkg csokoládé - ét (45%-os)
Leírás
Mostanában ismét egyre népszerűbbek a nyomdázott kekszek, így jómagam is kedvet kaptam valami hasonlóhoz. Az én egyik régi álmom a volt, hogy a Mese-kekszhez hasonló kinézetű édességet alkossak, csak mivel már megelégeltem a karácsonyi ízeket, ezért inkább pirított mogyoróval és kardamonnal ízesítettem a kekszeket, ami nagyon jól harmonizált a keserű csokoládéval. A nyomdázott kekszek esetben két dologra kell figyelni nagyon. Az egyik, hogy jó alaposan nyomjuk a nyomdázót a kekszbe, illetve, hogy a tésztába semmiképp se tegyünk sütőport, mert akkor a sütés alatt eltűnnek a szép mintáink!
Forrás: aprosef.hu
15 dkg csokoládé - ét (45%-os)
Leírás
Mostanában ismét egyre népszerűbbek a nyomdázott kekszek, így jómagam is kedvet kaptam valami hasonlóhoz. Az én egyik régi álmom a volt, hogy a Mese-kekszhez hasonló kinézetű édességet alkossak, csak mivel már megelégeltem a karácsonyi ízeket, ezért inkább pirított mogyoróval és kardamonnal ízesítettem a kekszeket, ami nagyon jól harmonizált a keserű csokoládéval. A nyomdázott kekszek esetben két dologra kell figyelni nagyon. Az egyik, hogy jó alaposan nyomjuk a nyomdázót a kekszbe, illetve, hogy a tésztába semmiképp se tegyünk sütőport, mert akkor a sütés alatt eltűnnek a szép mintáink!
Forrás: aprosef.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése