28 dkg liszt
8 dkg darált dió
2 tojás
2 evőkanál méz
1,5-2 teáskanál fahéj
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
fél diók
Az enyhén felmelegített (hogy folyósabb legyen) mézet és a többi hozzávalót jól elkeverjük, majd összegyúrjuk. Ez a munka legundokabb része :). Majd egy kilisztezett munkapulton egy cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval, jelen esetben kávés csészével (emiatt egy kicsit nagyok lettek) szaggassuk ki a puszedliket, kenjük meg vízzel és mindegyik tetejére tegyünk egy fél diót.
8 dkg darált dió
2 tojás
2 evőkanál méz
1,5-2 teáskanál fahéj
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
fél diók
Az enyhén felmelegített (hogy folyósabb legyen) mézet és a többi hozzávalót jól elkeverjük, majd összegyúrjuk. Ez a munka legundokabb része :). Majd egy kilisztezett munkapulton egy cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval, jelen esetben kávés csészével (emiatt egy kicsit nagyok lettek) szaggassuk ki a puszedliket, kenjük meg vízzel és mindegyik tetejére tegyünk egy fél diót.
Tegyük sütőpapíros tepsibe egy kis helyet hagyva egymás között, majd 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk állni, mielőtt levesszük a papírról. Dobozban több napig is eláll.
Forrás: kiskonyham.blogspot.hu
Forrás: kiskonyham.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése