175 g liszt
1-2 kiskanál sütőpor
75 g vaj
1 púpos kiskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
1 tojás
Krém:
100 g porcukor
2 evőkanál keserűkakaópor
50 g vaj
Az instant kávét oldjuk fel a forró vízben.
Keverjük el a lisztet a sütőporral, a puha vajjal, a tojással, legvégül adjuk hozzá a kávét is. Dolgozzuk össze és tegyük be a hűtőbe 20 percre.
Nyújtsuk ki, majd szaggasunk ki belőle korongokat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 10-12 percre.
Készítsük el a krémet. Ehhez keverjük össze a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Két kekszet „ragasszunk” össze a krémmel.
Forrás: gasztrovilag.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése