200 g graham- liszt,
100 g sima liszt,
50 g őrölt mogyoró vagy mandula,
100 g barna cukor,
150 g vaj,
2 tojás,
1 teáskanál fahéj,
300-400 g birsalmasajt
Keverjük össze egy tálban a kétféle lisztet, a cukrot, az őrölt mandulát, a fahéjat és a puha vajat.
Keverjük össze egy tálban a kétféle lisztet, a cukrot, az őrölt mandulát, a fahéjat és a puha vajat.
Adjuk hozzá a tojásokat, gyúrjuk tésztává az egészet.
Fóliába csomagolva tegyük hűtőbe 1 órára.
Nyújtsuk ki a tésztát, kb. 4 mm-esre, vágjuk 6x6- os négyzetekre.
Minden négyzet közepére fektessünk egy vastagabb darab birsalmasajtot, majd csomagoljuk be. A tészta nagyon könnyen formázható.
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejét szórjuk meg barna cukorral vagy szórócukorral, kissé nyomkodjuk is bele a tésztába, hogy megtapadjon.
Előmelegített sütőben 190 fokon süssük arany barnára, kb. 15 perc alatt.
TIPP: Ennél a receptnél fontos, hogy Graham- lisztet, vagy egyéb teljes kiőrlésű lisztet használjunk. Ettől egyrészt szép barna lesz a tészta, másrészt pedig így igazán kekszes, ropogós lesz a végeredmény. A fahéj mennyiségét ne csökkentsük, mert ez az íz fogja kiegészíteni a birsalmasajt aromáját, másrészt ennek is színező hatása van. A fahéj nagyobb mennyiségben használva egészen más ízt képes kölcsönözni a sütiknek, mintha csak kis mennyiségben használná az ember. Érdemes kipróbálni!
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése