20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
1/4 mk szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja
1-2 ek narancslé
2 ek mák
A porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat jól kikeverni, majd hozzákeverni az egész tojást, és a reszelt narancshéjat.
A lisztet, a szódabikarbónát, és egy csipet sót összekeverni, majd beleszitálni a vajas-cukros masszába. Így is jól kikeverni, majd kanalanként hozzáadni a narancslét.
Végül belekanalazni a mákot (nem kell ledarálni!!!), és így is jól kikeverni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymástól távolabb, teáskanállal kis halmokat tenni. (én egy kicsit lelapítottam a kanállal)
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-12 perc alatt, szép világos színűre sütni.(én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra szedni és kihűteni.
Nagyon finom omlós, és több napig eltartható. Tetejét ízlés szerint tálalás előtt porcukorral is meglehet szórni.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu
10 dkg vaj
1 tojás
5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
1/4 mk szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja
1-2 ek narancslé
2 ek mák
A porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat jól kikeverni, majd hozzákeverni az egész tojást, és a reszelt narancshéjat.
A lisztet, a szódabikarbónát, és egy csipet sót összekeverni, majd beleszitálni a vajas-cukros masszába. Így is jól kikeverni, majd kanalanként hozzáadni a narancslét.
Végül belekanalazni a mákot (nem kell ledarálni!!!), és így is jól kikeverni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymástól távolabb, teáskanállal kis halmokat tenni. (én egy kicsit lelapítottam a kanállal)
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-12 perc alatt, szép világos színűre sütni.(én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra szedni és kihűteni.
Nagyon finom omlós, és több napig eltartható. Tetejét ízlés szerint tálalás előtt porcukorral is meglehet szórni.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése