25 dkg liszt
15 dkg vaj (v. 8 dkg zsír)
15 dkg sajt
5 dkg darált dió
1 tk só
1 db tojás
1/2 cs sütőpor
1-2 ek tejföl
A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd morzsoljuk össze a hideg vajjal (én zsírral morzsoltam össze).
Ezután keverjük hozzá a darált diót és a reszelt sajtot, majd a kissé felvert egész tojást és apránként a tejfölt. (a tejfölt ne tegyük bele egyszerre, mert lehet nem lesz mindre szükség)
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre.
Pihentetés után vegyük ki a hűtőből a tésztát és lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, majd ízlés szerinti pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a kekszeket.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a kiszúrt kekszeket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt világos zsemleszínűre.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kekszeket és hűtsük ki egészen.
Száraz, hűvös helyen több napig eltartható.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése