Hozzávalók:
17 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás
5 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
őrölt fahéj
1/2 rumaroma (v. rum)
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, és az őrölt fahéjjal, majd adjuk hozzá a hideg felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót, és keverjük alaposan össze.
Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást, és a rumaromát (v. rumot) majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformált golyókat. Ezután mindegyiknek a tetejét kissé nyomjuk le egy villával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd helyezzük rácsra a kekszeket, és hűtsük ki egészen.
Rögtön fogyasztható, vagy jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése