1 bögre (2,5 dl) reszelt, nyers sütőtök,
1 bögre barna cukor,
2 bögre liszt,
1/2 bögre zabkorpa,
1 db tojás,
10 dkg vaj,
5 dkg étcsokoládé,
1/2 csomag sütőpor,
pici só,
1 kk mézeskalács-fűszerkeverék,
1 db citrom reszelt héja
és néhány csepp citromlé,
2-3 dkg szezámmag a tetejére
Elkészítés A vajat, a tojást és a cukrot pici sóval együtt mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézeskalács-fűszerkeveréket, a citromhéjat és a néhány csepp citromlevet. Belekeverjük a reszelt sütőtököt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és fokozatosan a masszához adagoljuk. Végül a zabkorpát és a darabolt csokoládét adjuk hozzá, majd letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztából vizes kanállal kis halmokat teszünk egymás mellé, kb. 3 cm-es távolságra. A tetejüket megszórjuk szezámmaggal. A kekszeket 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Forrás: www.vilagrecept.hu
Elkészítés A vajat, a tojást és a cukrot pici sóval együtt mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézeskalács-fűszerkeveréket, a citromhéjat és a néhány csepp citromlevet. Belekeverjük a reszelt sütőtököt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és fokozatosan a masszához adagoljuk. Végül a zabkorpát és a darabolt csokoládét adjuk hozzá, majd letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztából vizes kanállal kis halmokat teszünk egymás mellé, kb. 3 cm-es távolságra. A tetejüket megszórjuk szezámmaggal. A kekszeket 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Forrás: www.vilagrecept.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése