Hozzávalók:
50 dkg liszt
17 dkg cukor
5 púpozott ek Nesquick
2 tk sütőpor
csipet só
25 dkg vaj
2 tojás
1-2 ek tej - ha szükséges
Töltelék:
1/2 csésze darált dió
1 és 1/2 csésze kókuszreszelék
1/2 csésze sűrített tej
A lisztet, kakaóport, sót, cukrot, sütőport egy tálban összevegyítjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott vajat, összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és ha túlságosan keménynek tűnik a tészta, lágyítsuk 1-2 ek tejjel. Az én esetemben kellett a tej, valószínű az itteni liszt miatt.
Elkészítjük a tölteléket is, összekeverve a hozzávalókat. A recept szerint néhány percre a hűtőbe kell tenni, hogy könnyebben formázható legyen. (Én a hűtőből vettem elő a sűrített tejet, így nem volt szükség rá, könnyen tudtam dolgozni vele, nem volt híg.)
Fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és 7 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kivágjuk. Minden kör közepébe tegyünk egy diónyi tölteléket, majd bevonva a tésztával, gombócokat formázunk belőle. Megfordítva az asztallapra tesszük.
Ezután a golyókat a tenyerünkkel ellapítjuk kb. 1 cm vastagságúra, közepébe nyomhatunk 1-1 dió vagy mandula szeletet. Lisztezett tepsibe rakjuk egymástól 2-3 cm távolságra.190 C/ 375 F fokra előmelegített sütőben 13- 15 percig sütjük. Rácsra szedjük, hogy kihűljön.
Miután kihűlt, lecsurgathatjuk díszítésként olvasztott csokival, ez nálunk elmaradt.
Fogyasszuk jó étvággyal!
Forrás: jadekonyha.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése