40darabra:
25 dkg vaj (olvasztott)
20 dkg kristálycukor
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
40 dkg búzaliszt (BL55)
2 teáskanál sütőpor
1.5 kg alma
0.5 db citrom leve
A hozzávalókat előkészítjük.
Az olvasztott vajat a cukorral kikeverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat és alaposan kikeverjük.
Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport is és jól elkeverjük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kis kockákra vágjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg az alma.
Az almakockákat is a masszához keverjük.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és előmelegítjük a sütőt 200 C fokra.
Kis halmokat adagolunk a tepsire.
Ha tele a tepsi, sütőbe toljuk és 15-20 perc alatt készre sütjük, figyelve, hogy ne piruljon meg túlságosan.
Forrás: www.desszert.eu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése