Hozzávalók:
1 pohár (2 dl) őrölt mandula
1 pohár (2 dl) őrölt kókuszreszelék
1/2 pohár (1 dl) pirított, őrölt mandula
2 tojás
1/4 pohár víz
12-14 szem felkockázott datolya
1/2 kiskanál fahéj
1 evőkanál vanília esszencia
1 narancs reszelt héja
csipet só
Az öntethez:
1/4 pohár kókusztejszín
1/2 tábla cukormentes csokoládé
1 evőkanál xilit
Én a tökmagot egy pici olívaolajon pirítottam meg, de szerintem jobb lett volna csak úgy, magában. A datolyát a vízben 15 percig áztatjuk.
Mindent összekeverünk, a datolyát a vízzel együtt adjuk hozzá a masszához.
160 fokon sütjük, amíg a széle épp hogy pirosodni kezd.
Az öntetet akkor készítjük, amikor a süti már kihűlt. A kókusztejszínt a csokival és a xilittel együtt feltesszük melegedni egy edényben. Addig kevergetjuk, amíg egy pudingos krémet nem kapunk. Ezt a krémet kanállal rácsorgatjuk a sütikre és már kész is!
Forrás: paleobrigi.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése