2013. március 21., csütörtök

Speculoos fűszeres keksz


Hozzávalók 

24 darabra:

110 g vaj
100 g Aranybarna Cukor
25 g kristálycukor
1 db tojássárgája
20 ml tej (2,8%-os)
110 g búzaliszt (BL55)
2 g sütőpor
2 teáskanál fahéj (őrölt)
1 csipet szerecsendió (őrölt)
1 csipet gyömbér (őrölt)
1 teáskanál szegfűszeg (őrölt)


A sütőt előmelegítjük 160 C fokra.

A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük.

A puha vajat a kétféle cukorral robotgéppel habosra keverünk, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejet, és ezekkel is eldolgozzuk.

Fakanál segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket a vajashoz, majd kézzel gyorsan egyneművé gyúrjuk a masszát.

Folpackba csomagoljuk, kicsit lelapogatjuk, és 15 percre hűtőbe tesszük a tésztát.

A hűtőből kivéve lisztezett munkalapon 3-4 mm vékony téglalappá nyújtjuk a tésztát, majd egy késsel, vagy kiszúrókkal kivágjuk.

A kész formákat egy sütőpapírral leterített tepsire pakoljuk, és 15 percre hűtőbe tesszük. (Jobb esetben mélyhűtőbe, hogy jobban keményedjen.)

A téglalap alakúra vágott tészták tetejét késsel mintázzuk, majd a forró sütőben 15 perc alatt 160 C-on megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni a sütiket.


Forrás: www.desszert.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése