24 darabra:
110 g vaj
100 g Aranybarna Cukor
25 g kristálycukor
1 db tojássárgája
20 ml tej (2,8%-os)
110 g búzaliszt (BL55)
2 g sütőpor
2 teáskanál fahéj (őrölt)
1 csipet szerecsendió (őrölt)
1 csipet gyömbér (őrölt)
1 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
A sütőt előmelegítjük 160 C fokra.
A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük.
A puha vajat a kétféle cukorral robotgéppel habosra keverünk, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejet, és ezekkel is eldolgozzuk.
Fakanál segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket a vajashoz, majd kézzel gyorsan egyneművé gyúrjuk a masszát.
Folpackba csomagoljuk, kicsit lelapogatjuk, és 15 percre hűtőbe tesszük a tésztát.
A hűtőből kivéve lisztezett munkalapon 3-4 mm vékony téglalappá nyújtjuk a tésztát, majd egy késsel, vagy kiszúrókkal kivágjuk.
A kész formákat egy sütőpapírral leterített tepsire pakoljuk, és 15 percre hűtőbe tesszük. (Jobb esetben mélyhűtőbe, hogy jobban keményedjen.)
A téglalap alakúra vágott tészták tetejét késsel mintázzuk, majd a forró sütőben 15 perc alatt 160 C-on megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni a sütiket.
Forrás: www.desszert.eu
A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük.
A puha vajat a kétféle cukorral robotgéppel habosra keverünk, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejet, és ezekkel is eldolgozzuk.
Fakanál segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket a vajashoz, majd kézzel gyorsan egyneművé gyúrjuk a masszát.
Folpackba csomagoljuk, kicsit lelapogatjuk, és 15 percre hűtőbe tesszük a tésztát.
A hűtőből kivéve lisztezett munkalapon 3-4 mm vékony téglalappá nyújtjuk a tésztát, majd egy késsel, vagy kiszúrókkal kivágjuk.
A kész formákat egy sütőpapírral leterített tepsire pakoljuk, és 15 percre hűtőbe tesszük. (Jobb esetben mélyhűtőbe, hogy jobban keményedjen.)
A téglalap alakúra vágott tészták tetejét késsel mintázzuk, majd a forró sütőben 15 perc alatt 160 C-on megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni a sütiket.
Forrás: www.desszert.eu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése