Hozzávalók:
100 g vaj,
50 g cukor,
1 tojás,
1 alma,
1 kiskanál fahéj,
200 g liszt,
1 kiskanál sütőpor,
150 g karamella.
Elkészítése:
A karamella jelen esetben tej- vagy vajkaramellát jelent, azt a bizonyos fognyűvő édességet. Nos, ezt kell valahogy felkockázni, minél kisebbre. Előre szólok, hogy kéz és késgyilkos a művelet.
A vaj legyen puha, szobahőmérsékletű, így könnyű összekeverni a cukorral, akár villával is, de még jobb habverővel. Aztán belekerül a tojás és jól elkeverem.
Az almát durvára reszelem. Ha a héja nem adja könnyen a magát, akkor vékonyan meg szoktam hámozni. Ezt is a vajhoz keverem.
Beleszórom a többi hozzávalót és innentől már kézzel dolgozom. A masszát legkönnyebb ugyanis pár gyors mozdulattal összedolgozni. Igaz egy "kicsit" ragacsos lesz tőle a kezem.
Aztán két kanállal halmokat pakolok a sütőlapra és kb. 15 perc alatt szép pirosasra sütöm a kekszeket.
Itt-ott lehet, hogy kifolyik és akár meg is ég a karamell, azt érdemes leszedegetni a sütiről, de egyébként nagyon kis beválós keksz.
Forrás: agifoz.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése