45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 teáskanál só
15 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor
1 tojás
reszelt sajt, szezámmag, köménymag, stb.
Elkészítés:
A lisztben elmorzsolom a margarint, és ha már elég morzsalékos, hozzáadom a sütőport és a sót is. Belekeverem a reszelt sajtot - ami lehet füstölt is -, és hozzáadom a tejfölt. Rugalmas tésztát gyúrok, és berakom a fagyasztóba.
25 dkg margarin
1 teáskanál só
15 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor
1 tojás
reszelt sajt, szezámmag, köménymag, stb.
Elkészítés:
A lisztben elmorzsolom a margarint, és ha már elég morzsalékos, hozzáadom a sütőport és a sót is. Belekeverem a reszelt sajtot - ami lehet füstölt is -, és hozzáadom a tejfölt. Rugalmas tésztát gyúrok, és berakom a fagyasztóba.
Amíg a tészta hűl, 2 nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelek, és 1 tojást felverek egy kis tálban. Ezután kiveszem a tésztát, kettévágom, és az egyik felét berakom a hűtőbe. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtom ki a tésztámat, a tojás felével lekenem, és beszórom reszelt sajttal és szezámmaggal. A sütőmet bekapcsolom 200 fokra. Tetszőleges alakúra vágom a tésztámat, jelen esetben derelyevágóval rombuszokra vágtam. Belepakolom a két tepsibe őket, jó szorosan egymás mellé. Ezután a másik adag tésztával is ugyanígy teszek, csak azt szezámmaggal és egész köménymaggal szórtam be. A deszkán felvágom, és amíg a többi sül, addig otthagyom őket. Azért kell így előre dolgozni, mert irtó hamar sülnek meg (8-10 perc), és csak annyi idő van, hogy a megsülteket kipakoljam, és a nyerseket bepakoljam, mert már tehetem is be sülni őket. Finom ropogós lesz!
Forrás: www.mindmegette.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése