2013. szeptember 17., kedd
Diós-mézes keksz
Hozzávalók:
25 dkg méz
2 dl forró víz
70 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1,5 dkg szalalkáli
5 dkg apróra vagdalt, cukrozott narancshéj
10 dkg durvára vagdalt dió
őrölt fahéj, ánizs, őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A mézet feloldjuk a forró vízzel, majd hűlni hagyjuk.
A tojásokat, a cukrot, a fűszereket, a reszelt narancshéjat és a szalalkálit összekeverjük, sima, habos masszát készítünk belőle, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet, a mézes szirupot, és jól összedolgozzuk.
Letakarjuk, és kb. 4-5 órán át pihentetjük.
3 részre osztjuk, lisztezett deszkán 5 mm vastagságú lapokat nyújtunk belőle, és feldaraboljuk, vagy formával kiszaggatjuk. Megkenjük tojással, és durvára vágott dióval megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített, 180 °C – os sütőben kisütjük.
Forrás: reformnasik.blogspot.hu
Címkék:
ánizs,
dió,
egészséges,
egyszerű,
keksz,
narancshéj,
recept,
szegfűszeg
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése