175 g teljes kiőrlésű liszt,
175 g apró szemű zabpehely,
csipet só,
90 g lágy nádcukor,
60 g mandulalap,
1/ cs bio sütőpor,
150 ml kókuszolaj,
½ mk vaníliapor,
400 g sárgabaracklekvár (vagy eper, vagy bármi), + mandulalap
A száraz elemeket összekeverjük (liszt, zabpehely, cukor, só, sütőpor, mandulalap, vaníliapor), majd hozzákeverjük a folyékony (olvasztott) kókuszzsírt.
Egy morzsalékos tésztát kapunk.
Vegyünk egy gáztepsi méretű tepsit, kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a morzsát.
Nem fogja az egészet kitölteni, kb. az egynegyede üresen marad.
Lapogassuk a morzsát a tepsibe. Ehhez használhatunk egy sodrófát is, hogy egyenletes és sima legyen.
180 fokos előmelegített sütőben 10 percet sütjük, majd kivesszük.
Rákenjük a lekvárt, megszórjuk kevés mandulalappal, és visszatesszük 18-20 percre a sütőbe.
Legalább egy napot érdemes a sütés után állni hagyni, hogy szépen lehessen szeletelni.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
A száraz elemeket összekeverjük (liszt, zabpehely, cukor, só, sütőpor, mandulalap, vaníliapor), majd hozzákeverjük a folyékony (olvasztott) kókuszzsírt.
Egy morzsalékos tésztát kapunk.
Vegyünk egy gáztepsi méretű tepsit, kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a morzsát.
Nem fogja az egészet kitölteni, kb. az egynegyede üresen marad.
Lapogassuk a morzsát a tepsibe. Ehhez használhatunk egy sodrófát is, hogy egyenletes és sima legyen.
180 fokos előmelegített sütőben 10 percet sütjük, majd kivesszük.
Rákenjük a lekvárt, megszórjuk kevés mandulalappal, és visszatesszük 18-20 percre a sütőbe.
Legalább egy napot érdemes a sütés után állni hagyni, hogy szépen lehessen szeletelni.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése