10 dkg finom liszt,
5 dkg rétes liszt,
10 dkg vaj vagy Ráma margarin,
1 tojás sárgája,
1 kávéskanál só,
1 mokkáskanál piros paprika,
1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors és fokhagyma por,
2 evőkanál citromlé,
15 dkg reszelt sajt vegyesen / ementáli, karaván, gouda, trappista, parmezán kinél mit rejt a hűtő.../.
A tojás szétválasztjuk és a fehérjét félretesszük a kenéshez. Az összes többi hozzávalóval, tésztát gyúrunk, majd a hűtőbe tesszük egy fél órára pihenni. Mikor eléggé lehűlt a tészta, akkor lisztezett lapon, nagyon vékonyra kinyújtjuk, és derelye vágóval, keksz nagyságú téglalapokra felvágjuk.
A tojás szétválasztjuk és a fehérjét félretesszük a kenéshez. Az összes többi hozzávalóval, tésztát gyúrunk, majd a hűtőbe tesszük egy fél órára pihenni. Mikor eléggé lehűlt a tészta, akkor lisztezett lapon, nagyon vékonyra kinyújtjuk, és derelye vágóval, keksz nagyságú téglalapokra felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kekszeket, fogpiszkálóval megszurkáljuk, majd a felvert tojásfehérjével megkenjük a kekszeket.
Fűszerrel, vagy sajttal megszórjuk a tetejüket, majd előmelegített sütőben, 170 C-on, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: illeskriszkonyhaja.blogspot.hu
Fűszerrel, vagy sajttal megszórjuk a tetejüket, majd előmelegített sütőben, 170 C-on, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: illeskriszkonyhaja.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése