250 g zabpehely,
50 g darált mandula,
125g vaj,
1/2 csomag sütőpor,
1 tojás + 1 tojás sárgája,
125 g cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 csipet só,
fahéj
Egy mélyebb tálba szórd bele a zabpelyhet és add hozzá a cukrot, a mandulát, a tojást és a tojás sárgáját, majd a puha vajat, a citromhéjat, a sütőport és a fahéjat.
Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat a kezeddel, amíg homogén masszát nem kapsz - a zabpehely alapvetően kemény, addig kell a tésztát gyúrni, amíg magába nem szívja a nedvességet és meg nem puhul. Innentől kezdve könnyebben összeáll a tészta!
Csipkedj le belőle egyenlő nagyságú darabokat és vizes kézzel formázz belőlük gömböket!
Egymástól nagyobb távolságra helyezd el a golyókat - hiszen a sütőben igen csak elterebélyesednek! - egy sütőpapírral kibélelt tepsin és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek!
Forrás: www.elixironline.hu
Egymástól nagyobb távolságra helyezd el a golyókat - hiszen a sütőben igen csak elterebélyesednek! - egy sütőpapírral kibélelt tepsin és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek!
Forrás: www.elixironline.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése