2 bögre liszt,
20 dkg margarin,
25 dkg tehéntúró,
1/2 bögre reszelt füstölt sajt,
1 csapott evőkanál só,
1/2 csokor apróra vágott kapor
A tetejére:
1 tojás, pici tejjel összekeverve,
napraforgómag, vagy fenyőmag
Elkészítés:
1.) A tésztát alaposan összegyúrjuk és 1/2 órát állni hagyjuk.
1.) A tésztát alaposan összegyúrjuk és 1/2 órát állni hagyjuk.
2.) 5 mm vastagra nyújtott résézből közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a malacfejeket. Az orrhoz és a fülekhez 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a fej aljára rányomjuk. az orrlyukaknak 2 mélyedést készítünk. A fülekhez kis háromszög alakúra vágjuk a tésztát és a fejhez illesztjük. Megkenjük a tejes tojással és elkészítjük a szemeket a magokból.
3.) 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Forrás: www.mindmegette.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése