150 g durumbúza liszt,
50 g sima liszt,
1 mk só,
130 g krémes állagú
kékpenészes sajt,
100 g vaj,
1 tojás sárgája,
12 szem dió,
kb. 30 ml csipkebogyó lekvár
Tipp: Ha nincs csipkebogyó lekvárod, használj mézet.
Tipp: Ha nincs csipkebogyó lekvárod, használj mézet.
A liszteket összekeverjük a sóval. Simán fehér búzalisztet is használhatunk, de a durumliszt tartalmaz rostokat, és magasabb a fehérjetartalma is (egészségesebb).
A lisztes keverékbe robotgép spirálos karjával beledolgozzuk a darabokra vágott vajat, a sajtot, és a tojást is. Végül kézzel fejezzük be a gyúrást.
30 percet pihentetjük hűvösebb helyen.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverésen 180 fokra.
Majd 24 darabra vágjuk a tésztát, és mindegyiket golyó alakúra formázzuk.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a közepükbe mélyedést készítünk.
A mélyedéseket kétharmad részig töltjük lekvárral, és ezekre szórunk durvára tört diót.
12 percig sütjük, majd hagyjuk a sütőlapon kihűlni őket.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
A lisztes keverékbe robotgép spirálos karjával beledolgozzuk a darabokra vágott vajat, a sajtot, és a tojást is. Végül kézzel fejezzük be a gyúrást.
30 percet pihentetjük hűvösebb helyen.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverésen 180 fokra.
Majd 24 darabra vágjuk a tésztát, és mindegyiket golyó alakúra formázzuk.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a közepükbe mélyedést készítünk.
A mélyedéseket kétharmad részig töltjük lekvárral, és ezekre szórunk durvára tört diót.
12 percig sütjük, majd hagyjuk a sütőlapon kihűlni őket.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése